NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scrisoarea României către suceveni și președintele țării

În mediul on line circulă un text extrem de emoționant, anonim, semnat „România”. Nu se știe cine este autorul acestei scrisori, dar cuprinde adevăruri crude și dure.

„Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Cu tot respectul cuvenit unui președinte, mai ales unui lider politic ce are la bază pregătirea de profesor, vă întreb: credeți că gestul dumneavoastră de a ridica medalia de onoare, prin retragerea Ordinului Sanitar în grad de Cavaler acordat Spitalului de Urgențe din Suceava, în contextul excaladării dramatice a epidemiei COVID-19, este cel mai moral și mai motivant pentru toată comunitatea medicală din România?

Nu trebuie să fii doctor în istorie ca să realizezi că a degrada în mijlocul bătăliei pe soldații în uniforme albe – ce astăzi luptă în cel mai mare focar infectat cu coronavirus din țara noastră – poate influența moralul oamenilor, ducând la scăderea drastică a respectului de sine, pentru că gestul dumneavoastră – iertați-mă că vă opresc și vă spun asta – seamănă cu gestul unui copil supărat, care și-a strâns jucăriile și a plecat acasă, e un gest pripit, amar, nervos și imatur, în condițiile în care lupta medicilor rămași pe baricade în spital continuă și acum, chiar și după ce ați luat decizia degradării lor publice. Ați aruncat o palmă nu doar asupra lor, ci indirect asupra întregului corp medical din România.

  

Dacă vor mai fi situații dramatice în țară, veți lua medaliile acordate în timp de pace și toate titlurile pe care oamenii le-au obținut prin munca și studiul de atâția ani, veți lua la rând toate spitalele în care cadrele medicale, luate de val, și-au dat demisia, deși în condițiile prezente acesta este un act ce seamănă a dezertare, veți fi un comandant al cărui unic discurs este de a smulge tresele și a-și retrograda regimentele, ofițerii, soldații și aliații și a coborî în bernă steagul luptei doar pentru că nu au  mai putut gestiona situația singuri și au avut nevoie de omenescul ….ajutor?

S.O.S România

Continuarea pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Fostul ofițer MAI, care a infectat cadrele medicale de la Spitalul Gerota, a fost externat

Redacția

Cantități duble de precipitații căzute în Moldova față de normalul perioadei

Redacția

(Video)Accident rutier în Podul de Piatră. Două autoturisme au fost avariate

Redacția
Încarcă...