NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Un păşcănean împreună cu alţi colegi studenţi vor construi o maşină electrică, la Iaşi

Un tânăr din Paşcani, alături de alţi trei colegi din Moineşti şi Bicaz s-au înscris în cadrul unui concurs desfăşurat la Iaşi, intitulat Electro – Mobility.

Echipa din care face parte păşcăneanul se numeşte „Electro 4 Motion” şi îşi propune să construiască o maşină autonomă scară 1:18, care va fi proiectată să parcurgă un anumit traseu luând decizii de una singură. „Electro” vine de la electronică, maşină electrică iar „4 Motion” de la unirea celor 4 în proiect. De asemenea, numărul 4 face referire la numărul roţilor maşinii şi la faptul că tracţiunea este integrală, adică toate cele patru roţi „pun osul la treabă”, ceea ce descrie şi lucrul în echipă.

Membrii  „4 Motion”  sunt: Acatrinei Victor şi Popa Ovidiu din Moineşti, Balcan Sergiu din Paşcani şi  Grigorescu Daniel din Bicaz. Ei sunt studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Informatică Aplicată, şi vor lucra sub îndrumarea profesorului universitar Cătălin Damian.

  

”Sunt bucuros pentru că am oportunitatea să particip la un asemenea concurs şi mă bucur de faptul că într-o asemenea competiţie am şansa să învăţ lucruri noi, să cunosc persoane noi şi mai mult decât atât, participarea la astfel de competiţii aduce un plus la CV-ul de viitor inginer. Sfătuiesc toţi studenţii şi elevii să participe la cât mai multe activităţi extraşcoalare şi să se implice în astfel de concursuri pentru că sunt foarte benefice”, a precizat păşcăneanul Sergiu Balcan. 

Organizatorul concursului este Continental Automotive Iași, care oferă  sprijin financiar echipelor participante pentru dezvoltarea mașinilor, precum și premii pentru cei ce se vor clasa pe podium.

Pasiunea pentru electronică, dar şi dorinţa de a face ceva mai mult decât ceea ce se face la facultate, i-a împins pe aceşti tineri să participe la concurs. Au pornit la drum, nu cu gândul de a câştiga lucruri materiale, ci din dorinţa de a afla cât mai multe lucruri noi în domeniul pe care îl studiază. Concursul propriu-zis este o adevărată provocare pentru aceşti studenţi, o provocare pe care au acceptat-o şi pe care o vor onora.

Toate detaliile despre proiect şi stagiul acestuia pot fi găsite în timp real pe pagina de Facebook a echipei: www.facebook.com/electro4motion

 

Advertisements

Related posts

Elevii Colegiului Național „Mihail Sadoveanu , din nou la Strasbourg, la Parlamentul European

Redacția

O nouă șansă la educație! Elevii basarabeni despre Pașcani: „Un oraș mic și liniștit”

Răzvan Grecu

Bacalaureat 2015: Astăzi încep probele scrise – care este calendarul examenului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site