NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scările catedralei ortodoxe ruse din New York au fost stropite cu vopsea roşie / Purtătorul de cuvânt al catedralei: Jumătate dintre enoriaşii bisericii sunt ucraineni şi aceasta continuă să fie principala lor casă de rugăciune

O catedrală ortodoxă rusă din cartierul Upper East Side din New York pare să fi fost vandalizată cu vopsea roşie vineri seară, în aceeaşi zi în care clădirea Consulatului Rusiei, aflată la aproximativ şase străzi distanţă, a fost graffitată cu spray roşu, anunţă News.ro, care citează CNN.

Un martor ocular a declarat pentru CNN că a văzut o persoană cu o mască pe faţă stropind cu vopsea roşie treptele Catedralei Ortodoxe Ruse Sfântul Nicolae, vineri seara târziu.

Actul de vandalism a fost confirmat pentru CNN de abatele Nicodim, purtătorul de cuvânt al catedralei. Rămăşiţe ale vopselei au putut fi văzute sâmbătă dimineaţă, după ce martorul ocular a observat o femeie care lucra pentru a o şterge.

„Sincer, nu îi înţelegem pe acei indivizi care îşi permit acte de vandalism în legătură cu catedrala noastră. Ne rugăm pentru ei”, a spus Nicodim într-o declaraţie pentru CNN.

Advertisements
  

„Vrem ca ei să înţeleagă că Biserica Ortodoxă Rusă din SUA desfăşoară aici activităţi spirituale şi de pacificare importante şi că suntem deschişi tuturor oamenilor, indiferent de naţionalitatea şi convingerile lor politice”.

Advertisements

Poliţia din New York a declarat că nu are cunoştinţă de acest incident şi nici nu investighează acest incident.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Analiză: Ce urmează pentru Afganistan odată cu întoarcerea talibanilor / Cum se explică dezastrul armatei afgane?

Redacția

MAE salută adoptarea rezoluției „Integritatea teritorială a Ucrainei – apărarea principiilor Cartei ONU”

Redacția

Ionuţ Moşteanu: Premierul este acuzat că a dat ţeapă unei bănci. Am încredere că va clarifica urgent acest aspect

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site