NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul Liz Truss l-a convins pe Regele Charles să nu participe la summitul privind schimbările climatice / Regele intenționa să țină un discurs la reuniunea liderilor mondiali

Regele Charles, un militant pasionat al protecției mediului, a renunțat la planurile de a participa la summitul Cop27 de luna viitoare privind schimbările climatice, după ce Liz Truss i-a spus să nu participe, informează The Times.

El intenționa să țină un discurs la reuniunea liderilor mondiali din Egipt.

Truss, care, de asemenea, este puțin probabil să participe la reuniunea organizată la Sharm el-Sheikh, a obiectat la planurile regelui în timpul unei audiențe personale la Palatul Buckingham luna trecută.

Decizia este posibil să alimenteze tensiunile dintre noul prim-ministru și noul monarh, deși o sursă din Downing Street a afirmat pentru The Times că audiența a fost cordială și că „nu a existat nicio ceartă”.

Advertisements
  

Vestea vine pe fondul suspiciunilor că guvernul ar putea să atenueze sau să renunțe la obiectivul său de mediu de a atinge „zero net zero” până în 2050.

O sursă regală de rang înalt a declarat: „Nu este un mister faptul că regele a fost invitat să meargă acolo. El a trebuit să se gândească foarte bine ce măsuri să ia pentru primul său turneu în străinătate și nu va participa la Cop”.

Advertisements

Aceștia au spus că decizia a fost luată la sfatul guvernului și a fost „în întregime în spiritul de a fi mereu atent ca rege că acționează la sfatul guvernului”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iohannis: Salut anunţul făcut de Cancelarul Olaf Scholz privind sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Schengen

Redacția

Plic cu 30.000 de euro găsit într-un supermarket din Timișoara. Persoana care l-a pierdut este, însă, de negăsit

Redacția

Mircea Geoană explică ce a obţinut România după vizita vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, la Bucureşti

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site