RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Scandalul de la Eco Salubritate în fața Consiliului de Administrație: semnatarii cererii de demitere a directorului general Leonard Ursu vor fi audiați!

Conducerea municipiului Pașcani așteaptă un raport al administratorilor societății Eco Salubritate care să lămurească dacă acuzațiile angajaților lansate împotriva directorului general Leonard Ursu sunt adevărate. Informația a fost furnizată de viceprimarul Gabriela Nedelcu.

 

  

Membrii Consiliului de Administrație au început deja o investigație în acest sens , mai multe documente fiind solicitate de la cei 36 de salariați care l-au reclamat pe directorul general Leonard Ursu, pentru a dovedi cele acuzate. Aceste probe sunt așteptate până vineri.

Reamintim că petiția a fost transmisă săptămâna trecută  Consiliului de Administrație al Eco Salubritate, Consiliului Local și primarului Dumitru Pantazi, cele mai grave acuzații fiind următoarele:

– solicită salariaților de la Sectorul Colectare Deșeuri și Sectorul Măturat Stradal să se prezinte la muncă în zilele de repaus săptămânal (sâmbăta și duminica) și în alte sărbători legale, fără să le acorde zile libere compensate cu plata lor.

– șoferii și salariații care lucrează pe autocompactoare, tractoare sau alte utilaje sunt forțați să semneze, în condica de prezență, că intră în curtea unității la orele 15.00, deși în realitate termină programul de lucru la orele 17.00, 18.00 sau chiar mai târziu.

– amenință salariații că le desface contractul individual de muncă, și creează un climat nefavorabil și impropriu pentru desfășurarea activităților zilnice.

– refuză acordarea concediilor de odihnă salariațiilor.

– este isteric, coleric, incoerent, inconsecvent, mitoman și abuziv.

– are un limbaj indecent, vulgar și amenințător.

– a făcut investiții inoportune pentru societate (tocătorul de crengi s-a dovedit a fi tocător de frunze, a achiziționat suporți din inox prevăzuți cu saci pentru colectarea selectivă la suprapreț, dorește să achiziționeze un cap tractor însă nu se mai justifică achiziția având în vedere faptul că s-a semnat contractul cu societatea care preia serviciul de colectare în Municipiul Pașcani).    

Contactat telefonic, managerul societății nu a părut deranjat de cele scrise și a declarat săptămâna trecută că: „Punctul meu de vedere e că sunt alte lucruri de discutat acum. Mașina cu gunoi stă încărcată la poarta depozitului de la Iași, pentru că nu am reușit să achităm o datorie integral. Ne mai trebuie 55.000 lei. Asta ar fi o știre. Nu ceea ce scrie acolo. O parte din cei care au semnat spun că nu știu ce au semnat. Nici nu știu cum să numesc demersul. La sindicat nu este înregistrat nimic. Probabil deranjez că am rezultate”.

Related posts

Pășcănenii din cartierul Micro, rămași fără apă, arată cu degetul spre primarul Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

Delegarea serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contestată de un funcționar public (DOC)

Răzvan Grecu

Poliţia Locală prezintă dovezi legat de sancțiunea contravențională primită de administratorul restaurantului Victoria

Ema Roman
Încarcă...