RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scandal și amenințări în coaliție: De ce joacă Florin Cîțu la rupere și cum se repliază USR-PLUS. Ce știm până acum

​​A doua criză guvernamentală majoră în Coaliție după ce Florin Cîțu l-a demis pe ministrul USR-PLUS Vlad Voiculescu. De această dată, scânteia a pornit tot de la Florin Cîțu care a pus pe ordinea de zi suplimentară proiectul „Anghel Saligny”. Totul fără acceptul USR-PLUS care acuză încălcarea programului de guvernare.

Chiar dacă mutarea sa de forță a dus imediat la suspendarea ședinței de guvern și a resuscitat scenariul ieșirii de la guvernare a USR-PLUS, Cîțu nu renunță la planul său.

Care este miza premierului? Candidat la șefia PNL Cîțu le-a promis primarilor bani pentru proiectele locale. Cum se apropie congresul în care candidează la șefia partidului, edilii fac presiuni ca el să-și onoreze promisiunea. Cîțu se bazează și pe susținerea UDMR care vrea adoptarea cât mai rapidă a programului „Anghel Saligny”.

USR-PLUS după încheierea intempestivă a ședinței de guvern și amenințări mai mult sau mai puțin directe cu iesirea de la guvernare, Dan Barna a identificat „o potențială încălcare a protocolului”, exprimându-și totuși speranta că „vom discuta, vom găsi o variantă pentru a rămâne o colaborare cât de cât funcțională”.

  

Cum s-au derulat evenimentele:

  • La ora 11.00 a început ședința de Guvern,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Gravidă moartă în timpul transferului între spitale. Manager: „Azi am avut un caz halucinant”

Redacția

Boloş: Ne îndreptăm fie spre o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie spre o potențială reducere a numărului de bugetari

Redacția

DOCUMENTAR – Cine sunt miniştrii cu doctorat din Guvernul Ciucă. Ce studii au demnitarii

Redacția
Încarcă...