RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Sărbătoare la Ruginoasa. Sute de săteni au participat la evenimentul de Ziua Unirii

Comunitatea din Ruginoasa a fost astăzi în zi de sărbătoare. La fel ca și în anii trecuți sute de localnici au luat parte la manifestările prilejuite de evenimentele dedicate Zilei Marii Uniri.

 

În jurul orei 14.00, aleșii din comuna Ruginoasa împreună cu consătenii, dar și șefi de partide politice din Pașcani, consilieri județeni și câțiva parlamentari ieșeni au dansat „Hora Unirii” la Palatul Memorial „Al. I. Cuza”, iar mai apoi s-au depus coroane de flori la mormântul domnitorului, fundalul sonor fiind asigurat de Fanfara de la Chetriș. Primarul comunei, a vorbit despre istoria osemintelor lui Cuza și aprecizat faptul că se roagă la Mitropolie, Patriarhie să îl aducă pe Cuza. “Este al nostru pentru că prin testament a dorit ca trupul său să fie la Ruginosa. Sperăm ca până la urmă să-l aducem pe domnitor acasă la el”, a precizat primarul comunei Ruginoasa, Ionel Moraru.

  

Printre cei care astăzi au ținut să fie alături de comunitatea din localitatea Ruginoasa au fost și foarte mulți politiceni, majoritatea din PDL.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ședința Consiliului Local Mircești, 22 iulie (VIDEO)

Redacția

Șofer pericol public, depistat în trafic la Miroslovești

Redacția

Ansamblul Busuiocul sărbătorește Dragobetele, printr-un spectacol muzical coregrafic

Redacția
Încarcă...