NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Sărbătoare la Ruginoasa. Sute de săteni au participat la evenimentul de Ziua Unirii

Comunitatea din Ruginoasa a fost astăzi în zi de sărbătoare. La fel ca și în anii trecuți sute de localnici au luat parte la manifestările prilejuite de evenimentele dedicate Zilei Marii Uniri.

 

În jurul orei 14.00, aleșii din comuna Ruginoasa împreună cu consătenii, dar și șefi de partide politice din Pașcani, consilieri județeni și câțiva parlamentari ieșeni au dansat „Hora Unirii” la Palatul Memorial „Al. I. Cuza”, iar mai apoi s-au depus coroane de flori la mormântul domnitorului, fundalul sonor fiind asigurat de Fanfara de la Chetriș. Primarul comunei, a vorbit despre istoria osemintelor lui Cuza și aprecizat faptul că se roagă la Mitropolie, Patriarhie să îl aducă pe Cuza. “Este al nostru pentru că prin testament a dorit ca trupul său să fie la Ruginosa. Sperăm ca până la urmă să-l aducem pe domnitor acasă la el”, a precizat primarul comunei Ruginoasa, Ionel Moraru.

  

Printre cei care astăzi au ținut să fie alături de comunitatea din localitatea Ruginoasa au fost și foarte mulți politiceni, majoritatea din PDL.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Măsură anticoronavirus la Heleșteni. Piața agroalimentară închisă

Oana Cordoneanu

Comuna Todirești va avea sală de sport în valoare de 1,3 milioane de euro! Constructorii au venit cu oferte pentru execuția lucrărilor

Redacția

Femeia din Stolniceni Prăjescu, care a suferit arsuri grave în urma incendiului ce i-a mistuit casa, a fost trimisă la Clinica de Arși din București

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site