NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Săptămâna Altfel: Atelier de modelaj în lut

O terapie de relaxare la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani care se va prelungi pe durata a trei zile. Începând de astăzi și până vineri, elevii de la școlile din municipiu pot vizita instituția culturală pentru a învăța din tainele modelajului în lut. Profesorul de la Școala Specială Pașcani, Andrei Barbit, a predat și astăzi elevilor de la Liceul Economic Nicoale Iorga pașii exacți în crearea unui obiect din lut. 

 

 „Este vorba despre o inițiativă a Casei de Cultură Pașcani, care a decis ca în săptămâna Școala Altfel, să organizăm acest atelier de creație aici. Această roată este un obiect finanțat de către fundația pentru comunitate și Mol România. A fost un proiect obținut de către Școala Specială, fiindcă eu sunt cadru didactic în această instituție. Am decis să oferim copiilor din Pașcani, timp de 3 zile șansa de a lucra la Roata Olarului și de a lua acasă un obiect făcut de ei. Am observat că elevii sunt captivați, e ceva nou pentru ei. Până la urmă este o terapie, o formă de calmare, a-ți induce o stare de bine și un sentiment de satisfacție, mai ales când obții un rezultat final concret”, ne-a declarat Andrei Barbir, profesor la Școala Specială Pașcani.

  

La finalul activității, încântați de ce au realizat, tinerii au părăsit sala cu un obiect făcut de ei înșiși, dar nu a fost singurul lucru câștigat. Aceștia s-au încărcat cu energie, datorită activității de relaxare.

„Este pentru prima dată când lucrez astfel. Mi s-a părut relaxant, frumos, este și dificil, dar doar că este la început. Eu am realizat o scrumieră”, ne-a declarat Teodora Istrati, de la Liceul Economic Nicolae Iorga.

„Mi s-a părut foarte interesant, este pentru prima dată când fac asta. Am învățat astăzi care sunt pașii care trebuiesc urmați până la produsul final”, a completat un elev.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Vezi aici la ce licee au fost repartizați absolvenții claselor a opta din Iași, Pașcani, Tg.Frumos, Hîrlău și comunele arondate!

Redacția

Directoarea Colegiului Sadoveanu se află printre profesori selectați pentru un program național de formare

Redacția

Colegiul „Unirea” a comemorat Ziua Națională a Holocaustului

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site