RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Salubritatea va primi gratuit de la RAGCL utilajele folosite în prezent. Vezi aici motivele pentru care trebuie crescut tariful

Directorul societății de Salubritate a explicat astăzi consilierilor în comisiile de specialitate motivele pentru care se impune majorarea de preț. Eduard Dumea le-a transmis acestora că prețul nu a crescut din anul 2008, iar pentru eficientizarea serviciului sunt necesare investiții în utilaje.

 

 Creșterea prețului la motorină, distanța până la locul de depozitare, taxa de redevență impusă de legislativul local, creșterea TVA de la 19 la 24% și componenta de dezvoltare sunt principalele motive pentru care se impune creșterea.

  

 Ca măsuri pentru eficientizarea serviciului s-a propus de către consilieri creșterea gradului de încasare și sancționarea celor fără contract de salubritate. Secretarul Mircea Zuzan l-a atenționat pe directorul Eduard Dumea că trebuie să extindă activitatea serviciului și în afara municipiului. Acesta a mai atras atenția că finanțarea pentru stația de sortare și transfer de la Ruginoasa a fost sistată, iar pericol mare pentru societate și actualul executiv este acela că în viitor vor transporta întreaga cantitate de gunoi la depozitele din Iași, Piatra Neamț sau Botoșani.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Sate intregi din judet, lasate ca in Evul Mediu

Redacția

Guvernul are în vedere reîntroducerea taxei auto

Redacția

Vot favorabil pentru RAGCL: Creşte preţul de producţie, nu şi cel facturat populaţiei (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...