NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Abuz în serviciu al primarului Dumitru Pantazi. Încalcă o Hotărâre de Consiliu Local pentru a favoriza o vecină de a cuscrului său, Gică Zanet!

Primarul Dumitru Pantazi profită din plin de faptul că a ajuns la putere și ajută discreționar pe cei care l-au susținut în campania electorală. Nu contează ce legi încalcă atât timp cât penița stiloului său este protejată de o majoritate covârșitoare în Consiliul Local și de organele de urmărire penală din Pașcani, care se fac că plouă atunci când în presă apare vreun exemplu de încalcare a legilor țării.

De data aceasta edilul șef poate fi învinuit cu ușurință de infracțiunea de abuz în servicu contra intereselor personale. Și asta pentru că a încălcat cu bună știință prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 78 din 2010.  Hotărârea amintită prevede că Primăria municipiului Pașcani poate autoriza funcționarea pe strada Ștefan cel Mare doar a comerțului stradal cu reviste, ziare, cărți, publicații, terase, băuturi răcoritoare, înghețată și produse alimentare. De când a ajuns primar, Dumitu Pantazi a aprobat pe acest tronson de stradă și comerțul cu flori, fără a cere aprobarea Consiliului Local, pentru a modifica vechea hotărâre, așa cum era cazul.

Locul unde pe zona centrală se poate desfășura comerțul stradal cu flori este aleea dintre străzile Ștefan cel Mare și Sfânt și Nicolae Iorga. În zona vale, cu ocazia unor evenimente festive, comerțul stradal cu flori se poate desfășura doar pe Esplanadă.   

Voci din Primărie susțin că cel care l-a determinat pe primar să încalce hotărârea numărul 78/ 2010 este administratorul public Gică Zanet. El s-a plâns că un comerciant de flori, care este vecinul său de scară, îl certa zilnic că nu îi dă voie să revină pe zona centrală.  

Curioasă în acest caz este și poziția adoptată de mulți dintre vechii consilieri locali, care au participat la adoptarea hotărârii în anul 2010. Cei care atunci s-au opus nu au luat atitudine până astăzi, în timp ce aleșii care au votat asistă fără să facă nimic la încălcarea unei hotărâri.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primăria organizează dezbatere publică pentru instituirea taxei de salubritate. Iată varianta propusă!

Marius Parteni

Instituții din subordinea Primăriei Pașcani închise de COVID-19!

Răzvan Grecu

Primăria a câștigat definitiv procesul pe redevență! Banii neîncasați vor fi plătiți de primar și consilierii care au aprobat delegarea! Peste 6 milioane lei este paguba!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site