RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Sala de sport de la „Sadoveanu” deschisă, dar neutilizabilă: Dacă plouă aceasta este închisă!

Elevii a două instituții de învățământ din Pașcani sunt puși în situația de a participa la orele de sport în condiții improprii. Este vorba de cei care frecventează cursurile Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” și a Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga”. Toate acestea din cauza faptului că sala de sport de la Colegiul Național „Mihai Sadoveanu” se află într-o stare avansată de degradare. 

 

Problemele sunt vechi de ani de zile la această sală de sport și sunt cauzate de infiltrațiile apei de ploaie prin acoperiș. În acest moment instalația electrică nu mai funcționează, iar atunci când plouă, pe parchetul sălii se formează bălți. Nici tencuiala pereților nu a mai rezistat, și pe alocuri aceasta s-a desprins și a căzut.

  

Mai mult, sala nu are nici măcar autorizație de funcționare, fapt ce a determinat directorul interimar de la „Sadoveanu” să trimită aleșilor locali, pe data de 17 august, o scrisoare deschisă în care sesiza aceste probleme plus multe altele.

În mod surprinzător, demersul Genovevei Șerban a rămas fără urmări, iar noul an școlar a început fără ca Primăria – proprietarul în acte al sălii, să intervină și să repare acoperișul ce cauzează atâtea probleme.

„Sala de sport nu este închisă, dar nu este utilizată în acest moment”, s-a limitat în a explica situația directorul de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”.

Mai explicit a fost unul dintre profesorii de sport, care ne-a transmis că orele se sport se desfășoară în continuare în sală, însă când vremea va fi ploioasă acest lucru nu se va mai întâmpla.

„La început de an școlar a avut loc un consiliu profesoral unde s-a discutat această problemă, iar doamna director ne-a explicat că pe propria răspundere ne susținem orele de curs acolo. Elevii de la Liceul Tehnologic „Nicoae Iorga” vin la sala mare de sport fiindcă nu au cum să meargă tocmai la Sala de la Stadionul Municipal. Eu, soția mea (n.r. Rodica Angheluș)și profesorul Manoliu am început deja orele de sport în sală, însă am căzut de comun acord ca atunci când vremea nu ne permite, iar aici mă refer la zilele ploioase, atunci când efectiv în sală plouă, să nu ne ducem elevii acolo și să rămânem în sala mică de sport, acolo unde este și terenul de volei”, a declarat Petrică Angheluș, profesor de educație fizică și sport la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”.

Practic, în acest moment, elevii celor două instituții de învățământ, la care se adaugă și cursanții Clubului Long Ho, își vor desfășura activitatea pe răspunderea profesorilor. Asta deoarece, Consiliul de Administrație de la „Sadoveanu” a decis, în luna august, ca sala de sport să nu mai găzduiască activități sportive din cauza stării de degradare în care se află imobilul.

 

 

Related posts

Elevă de la Colegiul CF “Unirea” Paşcani, selectată să participe la o conferinţă de orientare în carieră, organizată la Veneţia

Redacția

Şcoala cu termopane, dar fără uşă

Redacția

Concurs de sudură organizat în cadrul Colegiului „Unirea”

Redacția
Încarcă...