NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Sahul, interzis de islam: „O pierdere de timp, bani si o cauza de ura”


Marele muftiu al Arabiei Saudite, seicul Abdullah al-Sheikh, a decis ca sahul este interzis in islam, spunand ca intra in categoria jocurilor de noroc si este o pierdere de timp.

  

 

Intrebat intr-o emisiune televizata cu privire la aceasta chestiune, muftiul a raspuns ca sahul este „inclus in categoria jocurilor de noroc” si este „o pierdere de timp, bani si o cauza de ura si dusmanie intre jucatori”.

Al-Sheikh a justificat decizia referindu-se la un verset din Coran care interzice „substantele intoxicante, jocurile de nororc, idolatria si divinatia”. Marele Ayatollah Ali al-Sistani, autoritatea religioasa shia suprema din Irak a stabilit de asemnea ca sahul este interzis.

Dupa Revolutia Islamica din 1979, in Iran a fost interzis sahul in public, fiind declarat „haram” (interzis), de catre clerici pentru ca era asociat cu jocurile de noroc. Insa in 1988, liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Rouhallah Khomeini, a ridicat interdictia spunand ca este permis atata vreme cat nu este in calitate de joc de noroc. Iranul are acum o confederatie activa de sah si trimite jucatori la competitii internationale.

Miscarile de interzicere a sahului sunt suprinzatoare in conditiile in care, in secolul al VII-lea, musulmanii care au cucerit Persia au adoptat jocul de sah inainte de a-l exporta in Europa.

Sursa: HotNews.ro                                                             

Citește și: {loadposition articlescategoryload}       

Advertisements

Related posts

Federaţia asociaţiilor de români din Europa cere DEMISIA ministrului Tobă, pentru cozile de la frontieră: „În loc să fie primiţi cu braţele deschise de România, sunt ţinuţi la graniţe şi sunt trataţi încă o dată cu dispreţ”

Redacția

De ce sunt aripile avioanelor răsucite la capăt

Redacția

Savanți ruși susțin că au elucidat misterul Triunghiului Bermudelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site