NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Saci de gunoi pe aleile din cimitirul municipal! Primăria promite că preia administrarea și că va amenaja puncte de colectare a deșeurilor!

Cimitirul Municipal Pașcani nu este, deocamdată, în administrarea directă a primăriei, iar acest lucru se vede. Pe aleile principale ale acestuia zac de zile întregi saci cu deșeuri care provin de la amenajarea sau întreținerea locurilor de veci.

Această situație este cunoscută de către primarul Marius Pintilie, iar soluția pentru rezolvarea sa este de amenajare a unor platforme de colectare a deșeurilor în interiorul cimitirului. Pe lângă acestea, vor fi montate și camere video ascunse care să poată identifica pe cei care nu respectăe regulile.

Advertisements

„La cimitirul vechi dorim să facem o organizare acolo a funcționării în baza regulamentului existent astăzi. Apropos de regulament, acesta trebuie îmbunătățit pentru că nu prevede toate cazurile posibile, astfel încât omul când vine la Primărie și are nevoie de un loc de veci să știe exact ce trebuie și ce urmează să primească. Dar așteptă în perioada următoare să am referatele pe masă, astfel încât să achiziționăm materialele necesare pentru a întregi gardul de la cimitirul vechi, să montăm un sistem de supraveghere video, să amenajăm în interiorul cimitirului câteva platforme de deșeuri. Din păcate, acum lumea nu are unde să lase vegetalul de la cimitir și-l duce în zona stației peco. Și ați văzut că se adună acolo foarte multe astfel de deșeuri. Vom avea acreditări pentru toți cei care intră în cimitir pentru a face amenajări de morminte, în așa fel încât ei să știe exact ce să facă. Nu vor avea voie să taie gresie sau granit lângă locurile de veci. Vom crea niște zone speciale alimentate cu apă și curent, pentru ca acolo să-și facă ce le trebuie pentru morminte. Va trebui să   tăiem toți copacii din cimitir. Pentru că avem copaci mari în cimitir, care sunt înconjurați de morminte, iar când ai un copac în jurul căruia sunt săpate morminte înseamnă că majoritatea rădăcinilor copacului sunt tăiate. Astfel că ei reprezintă un pericol. Eu nu aș vrea ca în cazul unei furtuni, un copac să cadă peste un mormânt sau peste un cetățean. Nici sistemul de supraveghere nu poate să funcționeze bine dacă avem copaci, pentru că nu există vizibilitate. O perdea laterală este binevenită și cred că acolo, cel puțin teoretic, putem planta tuia”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Menționăm că în prezent angajații Primăriei Municipiului Pașcani lucrează pentru finalizarea inventarierii locurilor de veci și pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului de Administrare a cimitirelor. După ce aceste documentații vor fi finalizate, administrarea cimitirului va fi preluată de către primărie.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Probleme administrative la audiențele de azi de la Primărie

Ema Roman

ApaVital a vrut să se implice din nou în campania electorală! Cetățenii l-au pus la punct pe reprezentantul operatorului de apă!

Răzvan Grecu

Licitaţie pentru două mandate: Lapte şi cornuri pentru trei ani

Redacția
Încarcă...