NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

S-a schimbat legea pensiilor, pentru ce categorii de contribuabili sunt creșteri

Principala modificare vizează modul de la calcul al pensiei celor care aleg pensionarea anticipată parţială. Pensia anticipată parţială va fi mai mare decât în prezent, potrivit prevederilor Legii 142/2016, care modifică legea privind sistemul unitar de pensii publice, nr. 263/2010, lege care a apărut în Monitorul Oficial joi, şi care va intra în vigoare azi.

 

Practic, Legea schimbă modul de calcul al pensiei anticipate parţiale, şi din această modificare rezultă o creştere a sumei cuvenite drept pensie anticipată.

  

Iată ce scrie în legea nouă: “Cuantumul pensiei anticipate parţiale se stabileşte din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat şi cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare.”

Aşadar, persoanele care, de azi încolo, au drept de pensionare anticipată parţială şi recurg la el, vor avea o pensie mai mare decât cea la care ar fi avut dreptul acum, potrivit realitatea.net.

Sursa: oradeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Ministerul Administrației Publice și Prefectul Județului Iași au explicat modalitatea angajării administratorului public

Răzvan Grecu

Administrația Locală va amenaja noul cimitir anul acesta dacă bugetul o va permite

Teona Gherasim

Leonard Ursu sfidează legea: Elevii din Moțca pot circula gratuit, fără abonament, în autobuzele din Pașcani, în timp ce elevii din municipiu trebuie să aibă un astfel de document

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site