RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Rusia nu va participa nici la un al doilea summit internațional pentru PACE în Ucraina: „Suntem conștienți de intențiile guvernului de la Kiev”

Mihail Galuzin – ministrul adjunct de Externe al Rusiei – a confirmat ceea ce deja știa toată lumea în legătură cu un al doilea summit pentru pace în Ucraina.

Oficialul rus a transmis că Rusia nu va participa la un astfel de summit, pentru că participanții ar ignora „propunerile” Moscovei.

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei a declarat că primul summit – desfășurat în Elveția și la care au participat peste 90 de țări în luna iunie – a „eșuat”.

Moscova și China – aliatul Rusiei lui Vladimir Putin – au respins respins respectivul summit, minimalizându-l prin declarații acuzatoare la adresa Ucrainei și a Occidentului, în timp ce unii dintre principalii participanți nu au semnat un comunicat în care să solicite discuții de pace și prin care să sprijine integritatea teritorială a Ucrainei.

  

„Suntem conștienți de intențiile regimului de la Kiev și ale curatorilor săi occidentali de a se reabilita pentru summit-ul pentru pace eșuat… și de a încerca să organizeze un eveniment similar la care să invite Rusia”, a declarat Galuzin, citat de The Moscow Times.

Vladimir Putin a cerut capitularea efectivă a Ucrainei ca bază pentru discuțiile de pace

Ucraina a transmis că ar putea invita Moscova la următorul summit,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Croația se va alătura Spațiului Schengen. Țara este cunoscută pentru respingerea migranților de la granița cu Bosnia

Redacția

Pe 26 aprilie 1997, adolescenta din imagine a fost dată dispărută. După 21 de ani, a reapărut, dar cu o nouă identitate. Ce se întâmplase, de fapt

Redacția

LIVE VIDEO | O erupție vulcanică amenință un sat întreg, în Islanda. Gazele toxice pot ajunge în capitala Reykjavik

Redacția
Încarcă...