RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rudele poliţiştilor decedaţi sau răniţi în misiune pot fi angajaţi în MAI

Plenul Senatului a adoptat un proiect de lege prin care rudele poliţiştilor decedaţi sau răniţi în misiune pot fi angajaţi în MAI. Proiectul a fost adoptat cu 98 de voturi pentru, 13 împotrivă şi 3 abţineri.

Potrivit proiectului de lege, la cerere, poliţistul încadrat într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii acestuia în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, poate fi menţinut în activitate în funcţii de poliţist în unităţi ale MAI.

În plus, la cerere, persoana al cărei raport de serviciu a încetat, fiind încadrată într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, poate fi numită fără examen sau concurs în funcţii de poliţist.

  

Ordonanţa Guvernului mai prevede, la articolul 37, înmatricularea copiilor aflaţi în întreţinerea poliţistului încadrat într-un grad de invaliditate în instituţiile de învăţământ ale MAI.

De asemenea, copiii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate, precum şi soţul sau soţia acestuia, pot fi numiţi în funcţii de poliţist sau angajaţi ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale MAI, dacă îndeplinesc condiţiile legale.

Identificarea funcţiei, în vederea numirii respective sau a angajării se face ţinând cont de studiile solicitantului şi de cerinţele postului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în calitate de for decizional. 

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Digi24: VIDEO Ce gândesc tinerii ruși despre URSS, la 30 de ani de la căderea imperiului sovietic

Redacția

​Business report ​Sfânta jumătate de oră în trafic. Beți apă de la robinet? Ce ne așteaptă în 2022? Lagărul de copii. Debandada raportărilor. Absurdul reluării cursurilor: 30 de școli din localități cu rată de infectare zero învață online

Redacția

Mai mulţi ruşi şi belaruşi aleși voluntari pentru Jocurile Olimpice de la Paris au primit mail că nu mai sunt acceptați

Redacția
Încarcă...