RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Rromii din județ doresc introducerea robiei ţiganilor în manualele de istorie

Într-o întâlnire a reprezentanţilor rromilor ce a avut loc în această dimineaţă la Prefectura Iaşi, aceştia au susţinut că vor cere Ministerului Educaţiei introducerea robiei ţiganilor ca şi capitol distinct în manualele de Istorie a Românilor.

 

Iniţiativa îi aparţine Margaretei Herţanu, preşedinta Asociaţiei Pro Roma.

  

În Istoria Românilor trebuie menţionat faptul că ţiganii au fost robi mai bine de 500 de ani, şi atunci se va înţelege de ce ne confruntăm şi astăzi cu probleme legate de identitatea şi incluziunea socială a rromilor. Acest aspect trebuie trecut urgent în lectura obligatorie şcolară, nu în manualul facultative de Istorie a Rromilor. Vom face demersuri la minister, iar dacă nu vor putea să susţină costurile pentru publicarea noilor manuale, vom strânge noi bani pentru ca acest lucru să fie posibil. Acest lucru trebuie menţionat în cărţile de istorie, pentru că Academia nu a recunoscut nici până acum problema Holocaustului în rândul rromilor”, a spus Margareta Herţanu.

sursa oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ce mai caută românii pe Google. Cele mai populare tendinţe în 2021

Redacția

Asociația „Dăruiește Viață” atrage atenția că Guvernul lucrează la o Ordonanță de Urgență prin care să restricționeze accesul ONG-urilor la sponsorizări

Redacția

Incendiu la fabrica Siretul Pașcani. Au intervenit 3 autospeciale cu pompieri

Oana Cordoneanu
Încarcă...