NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

România, printre ultimele ţări în privinţa acceptării vaccinului anticovid

Şase din 10 români s-ar vaccina împotriva noului coronavirus, dacă vaccinul ar fi disponibil – arată un studiu realizat de IPSOS în rândul a peste 20 de mii de adulţi din 28 de ţări.

Aceasta înseamnă că România este printre ultimele ţări în privinţa acceptării vaccinului.

Analiza indică faptul că la nivel global trei din patru adulţi s-ar vaccina anti-COVID, dacă vaccinul ar fi disponibil.

Cel mai mare nivel de acceptare este în China, unde aproape toate persoanele intervievate au declarat că sunt de acord cu vaccinarea.

Alte ţări care au înregistrat cea mai mare deschidere către vaccinare sunt cele cu o rată mai mare de infectare şi un ritm accelerat de creştere a cazurilor.

Este vorba de Brazilia şi India. India ocupă locul doi mondial, cu peste 7 milioane de persoane infectate, urmată de Brazilia, cu 5 milioane de cazuri.

În topul ţărilor cu interes ridicat de vaccinare este şi Australia, ţară care nu se confruntă în prezent cu un nivel ridicat al cazurilor de coronavirus, însă este una dintre ţările provaccinare, în general.

La polul opus, printre ţările cele mai sceptice cu privire la vaccinarea anti-COVID, se află România, Ungaria, Polonia şi Rusia.

Studiul scoate în evidenţă că Rusia se confruntă cu cea mai mare reticenţă faţă de vaccinare în rândul populaţiei, deşi este prima ţară care a aprobat un vaccin anti-COVID.

Advertisements

Related posts

Medic pediatru: “Școlile se vor închide una după alta. Copiii sunt cel mai activ vector de transmitere a COVID-19”

Redacția

Tot mai mulți pășcăneni ajung la spital mușcați de căpușe

Răzvan Grecu

Start Săptămâna Crucii Roşii la Paşcani!

Teona Gherasim
Încarcă...