NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Firmă de pază pentru protecția personalului medical și a pacienților Spitalului Municipal de Urgență Pașcani

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Pașcani va reevalua modul de organizare a pazei la nivelul unității medicale. Reprezentanții administrației locale spun că vor face o analiză comună a planului de pază, pentru a corecta deficiențele.

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani va apela la serviciile unei firme de pază pentru a asigura siguranța personalului și a pacienților. Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al unității medicale.

“Se vor face demersuri la nivelul unității medicale pentru contractarea unei firme de pază , care să asigure paza continuă la această intrare, dar și la cea din față, sau la angajarea unor paznici. Vom cere și sprijinul Primăriei pentru a asigura paza spitalului. Din păcate, vedeți dumneavostră, ei au avut acces pe scara de incendiu, care trebuie să rămână mereu deschisă , mai ales din cauza evenimentelor care s-au petrecut în țară. S-a discutat și această problemă, vom găsi soluții prin achiziționarea de cartele de deschidere a acestor uși, dinspre scara de evacuare la incendii”, ne-a declarat medicul Gheorghe Carp, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Miercuri, 6 octombrie, este programată o întâlnire între primarul Marius Pintilie și conducerea unității medicale.

  

“Vom face o analiză a planului de pază. Tot atunci vom lua măsuri. Nu ne mai dorim astfel de incidente. Personalul medical și pacienții trebuie să se simtă în siguranță”, ne-a transmis prin intermediul unui mesaj, primarul Marius Pintilie.

Paza unității medicale este asigurată la momentul de față de paznici angajați, care au și alte atribuții. În poarta principală de acces din fața unității medicale pot fi mereu văzuți reprezentanți ai unei firme de pază, dar nu este cunoscut dacă aceștia au obligația de a interveni la incindente.

La poarta din spatele unității medicale, cea care asigură accesul din strada Ștefan cel Mare și Sfânt, pe timp de noapte nu asigură nimeni permanența.  

Advertisements

Related posts

Un bărbat din Topile și-a sfârtecat o mână într-un utilaj agricol

Teona Gherasim

Vaccinul Pfizer pentru copiii de 12-15 ani a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului

Redacția

Alimente bogate în potasiu

Redacția
Încarcă...