NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

REȚEA de falsificatori de euro, ANIHILATĂ la Târgu Frumos

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Cladicov Anatolie, Cibotaru Ion şi Poiană Silviu Andrei pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi punere în circulaţie de valori (monedă) străine falsificate.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2015, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracţional transfrontalier format din cetăţenii moldoveni şi cetăţeni români, specializat în contrafacerea de monedă străină (euro) şi punerea acesteia în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe 2 iunie, procurorii DIICOT Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au surprins în flagrant pe raza localităţii Târgu Frumos pe inculpaţii Cibotaru Ion şi Cladicov Anatolie în timp ce se deplasau cu un autoturism, spre Vama Sculeni.Cu ocazia percheziţiei efectuate asupra autoturismului a fost găsită suma de 2000 falsificaţi, în cupiuri de 20 euro (25 bancnote), 50 euro (28 bancnote) şi 100 euro (o bancnotă). S-a constatat ca suma de bani falsă a fost achiziţionată de la inculpatul Poiană Cezar în vederea introducerii în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova.

Faţă de inculpaţi instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Prezenta cauză a fost instrumentată de o echipă comună de anchetă formată din autorităţi judiciare din România şi Republica Moldova.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combaterea a Criminalității Organizate Bacău și Târgu Mureș şi ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

sursa oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI! CEL ÎN CAUZĂ ESTE UN BĂRBAT DIN CIOHORĂNI

Ema Roman

TOP CINCI INFRACȚIUNI DE SEZON

Redacția

Bărbatul care s-a aruncat de la fereastra Hotelului Central era angajat al Ministerului Transporturilor

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site