RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Realizari majore pentru o comuna arondata municipiului Pascani

O comuna care in urma cu cativa ani era considerata ca fiind localitatea cu cele mai putine investitii in zona a ajuns la ora actuala sa se afle printre primele localitati din zona in care cetatenii beneficiaza de tot ce este necesar.

Comuna Ciohorani, situata din punct de vedere geografic în partea de SE a Podisului Sucevei (Podisul Falticenilor), are o suprafata de 14,37 kmp si se învecineaza la Nord-Est cu comuna Stolniceni-Prajescu, la Sud-Est comuna Mogosesti-Siret, la Sud cu judetul Neamt – comuna Tupilati si la Nord-Vest cu comuna Miroslovesti. Ca unitate administrativ teritoriala a fost înfiintata pe 1 ianuarie 2005, prin reorganizarea comunei Miroslovesti, având în componenta un singur sat, Ciohorani, cu cateva mii de locuitori. In cativa ani, primarul comunei, impreuna cu echipa lui de consilieri, a reusit sa atraga fonduri insemnate catre comunitate. Edilul sef al comunei, Ticu Simion, a reusit ca in doar cativa ani sa asfalteze aproape toata localitate, ramanand un rest de 3 km, care vor fi turnati incepand cu anul viitor. Acestia si-au creionat un proiect de dezvoltare al comunei si din bani proprii, dar si cu sprijin din partea unor institutii de stat, si s-a reusit sa se asfalteze toate strazile.

„S-a muncit destul de mult si am reusit sa ne atingem scopurile. Mai avem de turnat o distanta de aproximativ 3 km de asfalt si terminam tot de asfaltat in localitate. In acest an s-au mai realizat doua poduri peste raul Petroaia care leaga comunitatea de rromi de localitate, finalizam constructia unei case de praznuire la biserica din comuna, aici banii fiind mai mult din fonduri proprii, reabilitam sediul Primariei cu tamplarie noua, avem Baza sportiva din comuna cu o capacitate de 160 locuri, unde lucrarile decurg bine si nici avem probleme la capitolul invatamant, mai ales ca elevii invata intr-o cladire complet renovata. Tot in acest an am reusit sa extindem lucrarile la apa si canalizarea comunei, iar de la anul vrem sa ne apucam sa realizam o statie de epurare. Avem toate materialele necesare aduse, iar de la anul, imediat ce ne permite vremea, ne apucam de treaba”, au precizat cei din conducerea comunei.

  

cititi articolul complet pe www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Asfalt pe 10 km de drumuri comunale la Vânători. Lucrările au demarat astăzi

Marius Parteni

Concert de colinde la Tătăruși (VIDEO)

Redacția

Programul de înscriere pentru vaccinare în comuna Vânători

Iulia Huțanu
Încarcă...