RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Războiul apei la Pașcani: secretarul Mircea Zuzan și șeful Poliției Locale reclamați la DNA de către ApaVital!

Compania ieșeană ApaVital încearcă prin orice mijloace să determine autoritățile locale să-i permită să opereze în municipiu. După promisiunile investițiilor din bani europeni, au urmat presiunile politice făcute de șefii de la județ ai PSD și PNL, iar mai apoi sesizările penale împotriva celor care se opun modului abuziv de operare a furnizorului ieșean de apă.

Este cazul secretarului municipiului Pașcani, Mircea Zuzan, și a șefului Poliției Locale, Vasile Avasiloaie, care au fost reclamați la DNA pentru mai multe infracțiuni: trafic de influență, abuz în serviciu, luare de mită, conflict de interese, furt și furt calificat.

Spre exemplu, secretarul Zuzan a fost acuzat de operatorul ieșean că acesta a luat poziție împotriva ApaVital deși era în Consiliul de Administrație al Prest Serv Apa. Această acuzație este cel puțin falsă, ținând cont că secretarul a fost înlăturat din conducerea societății pășcănene în toamna lui 2013.

  

De altfel, în urma cercetărilor efectuate de procurorii DNA cei incriminați de operatorul ieșean au fost informați printr-o rezoluție că faptele pentru care au fost reclamați nu există, dosarul fiind clasat pentru infracțiunile de trafic de influență, abuz în serviciu, luare de mită și conflict de interese, în timp ce pentru cele de furt și furt calificat au fost declinate spre instrumentare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Nici presa care a relatat abuzurile ApaVital nu a scăpat mai ieftin, în plângerile înaintate la organele de anchetă operatorul ieșean a apreciat că NewsPascani.com a publicat articole prin care a incitat populaţia împotriva angajaţilor instituţiei.

Reprezentanții ApaVital nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a explica opiniei publice aceste plângeri și dacă ele pot fi considerate ca o măsură de presiune asupra autorităților locale astfel încât acestea să revină asupra hotărârilor luate în luna noiembrie 2014 de denunţare a contractului de delegare a gestiunii către operatorul ieșean şi aprobau ieşirea din ARSACIS.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cadou pentru Eduard Dumea – O mașină de la MaxyGo, firma cu care încheie asigurări din bani publici!

Marius Parteni

RAGCL a rămas fără președintele CA! A demisionat din motive personale

Marius Parteni

Zece luni pentru construirea unei grădinițe la Pașcani! Contractul urmează să fie semnat, în martie se demarează lucrările

Răzvan Grecu
Încarcă...