RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 128: Netanyahu: „Cei care ne spun să nu intrăm în Rafah, practic ne spun să nu câştigăm împotriva Hamas”

13:58

Iranul cere excluderea Israelului din ONU la cea de-a 45-a aniversare a revoluţiei sale

Preşedintele iranian, Ebrahim Raisi, a cerut duminică excluderea Israelului din ONU, într-un discurs rostit cu ocazia aniversării a 45 de ani de la Revoluţia islamică, sărbătorită prin adunări la Teheran şi în marile oraşe iraniene.

Sprijinul pentru cauza palestiniană, dublat de critici la adresa ţărilor occidentale, în special a Statelor Unite, a fost tema principală a ceremoniilor din acest an pentru a marca aniversarea revoluţiei din 1979, transmite France Presse, citată de Agerpres.

  

”Propunem să excludem entitatea sionistă din Organizaţia Naţiunilor Unite”, a declarat preşedintele Ebrahim Raisi, referindu-se la Israel, ţară pe care Iranul nu o recunoaşte.

Pentru că „ceea ce se întâmplă astăzi în Gaza este o crimă împotriva umanităţii, iar susţinătorii acestui regim criminal sunt Statele Unite şi anumite ţări occidentale”, a adăugat el în timpul unui discurs rostit în faţa a mii de persoane adunate în Piaţa Azadi (Libertăţii) din capitală cu ocazia acestei sărbători publice.

Preşedintele Raissi a acuzat Israelul că a „încălcat 400 de declaraţii, rezoluţii şi acorduri” încheiate în cadrul „organizaţiilor internaţionale”.

Iranul este unul dintre principalii susţinători ai Hamas în războiul declanşat la 7 octombrie 2023 de un atac fără precedent al mişcării palestiniene în sudul Israelului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

De ce a murit Sidney Poitier. Actorul suferea de mai multe boli grave

Redacția

O româncă a fost UCISĂ, într-un incendiu din Spania. Doi conaționali au fost arestați, fiind acuzați de moartea femeii

Redacția

„Sunt patru scenarii în care Rusia va folosi armele nucleare”. Explicațiile lui Dmitri Medvedev

Redacția
Încarcă...