NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Răspunsul consilierului Bodoașcă la acuzațiile formulate de Sorin Olariu (PMP):”Nu este normal să apelezi la asemenea „optimizări” fiscale”

Liderul consilierilor PNL din legislativul local a reacționat în această după amiază, după conferința de presă în care a fost acuzat de Sorin Olariu de la PMP, cu privire la faptul că a făcut o serie de postări false pe o rețea de socializare. Claudiu Bodoașcă spune că s-a documentat asupra situației expuse în spațiu public, ca urmare a cererii verbale formulată public de Olariu, informațiile fiind furnizate de cei din Primăria Pașcani. 

Consilierul PNL consideră că nu este posibil ca un service auto să funcționeze în două garaje, pentru care cel acuzat a prezentat autorizații de construire, ci în hale de servicii.   

  

Bodoașcă a vorbit și de motivele pentru care Olariu a ales să demisioneze din Comisia de Urbanism.

 

Iată conținutul răspunsului consilierului PNL pe marginea acestui subiect:

 

În legatura cu postarea mea privitoare la situatia cladirilor in care isi desfasoara activitatea service-ul auto al domnul consilier subliniez ca  demersurile mele, in ceea ce priveste situatia acestora, au venit in urma unei cereri facuta de acesta intr-o emisiune de la postul de televiune M BIT, prin care m-a invitat sa ma documentez.

            Inrebarile care s-au desprins, in urma documentarii, la care domnul consilier trebuia sa raspunda, priveau situatia legalitatii autorizatiilor de constructie si o problema de moralitate ,privitoare la plata impozitelor.

Primul lucru  clarificat, anume ca doua autorizatii de constructie, ce mi-au fost puse la dispozitie, apartin unui vecin, incurcatura venind de la numerele imobilelor  ( greseala nu-mi apartine).

Un al doilea lucru clarificat este ca domnia sa NU ARE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PENTRU HALA DE SERVICII si service-ul auto functioneaza in doua garaje ( a adus in discutie un alt service de pe strada respectiva construit inainte de 2009, an in care fost adoptat RLU cu restrictii, il rog sa studieze si sa vada cum trebuie sa arate actele unui service auto ce a fost infiintat si functioneaza in conditii clare de LEGALITATE).

 

 Intrebarile care raman: Poate functiona un service auto intr-un garaj? Poti schimba destinatia unei constructii, pentru care ai obtinut un anumit tip de autorizatie de constructie, fara avize de la organele abilitate?

Se intelege din spusele domniei sale ca poti insela organele statului cerand o autorizatie pentru un anumit tip de imobil, ce nu are restrictie in acea zona, si apoi sa-i schimbi destinatia, fara a mai tine cont de reglementarile de urbanism in vigoare.

In ceea ce priveste plata impozitelor pentru cladirile in care functioneaza service-ul auto, domnul consilier minte prin omisiune.

Asa cum am sustinut si in postare este legal, daca exista contract de comodat sau inchiriere, si am inteles ca exista, dar nu este moral. Ca sa fiu explicit pentru cladirile nerezidentiale „aflate in proprietatea persoanelor fizice, impozitul este de 0,2% din valoarea cladirii ( stabilita printr-un raport de evaluare, cazul domnului consilier), iar pentru persoanele juridice este de 0,4 % din valoarea caldirii. Cand esti persoana publica si declari ca faci profit din activitatea economica, desfasurata in acele cladiri, nu cred ca este moral sa apelezi la asemenea „optimizari” fiscale.

 

In incheiere vreau sa mai clarific doua aspecte si anume domnul Olariu si-a dat demisia din Comisia de Urbanism atunci cand l-am rugat sa vina cu clarificari la problemele pe care le-a ridicat si nu sa aduca doar acuze nefondate, iar cel de-al doilea aspect, nu am facut niciodata referire la faptul ca primarul actual i-ar fi semnat autorizatiile de constructie ci faptul ca-i  vizeaza anual autorizatia de functionare. Ori minte cu nerusinare, ori nu stie care este diferenta.

Advertisements

Related posts

Peste 16.000 de persoane din județul Iași au semnat pentru schimbarea Constituției. „Fără penali”

Redacția

Noua hartă politică a județului Iași

Redacția

Oferta Mea – Mesaje de susținere și promovare a candidaților la alegerile prezidențiale (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site