RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rareș Bogdan: Ar trebui instituit MCV pentru Austria. Prin blocarea accesului României la Schengen, încalcă Tratatele UE

Europarlamentarul Rareș Bogdan lansează un nou atac la adresa Austriei, stat care s-a opus extinderii Schengen și despre care liberalul susține că ar trebui mustrat prin instituirea unui mecanism de cooperare și verificare.

Rareș Bogdan. eurodeputat PN FOTO Arhivă Adevărul

Rareș Bogdan. eurodeputat PN FOTO Arhivă Adevărul

  „Ar trebui instituit MCV pentru Austria, care, blocând accesul României în Schengen, libera circulație a cetățenilor și a mărfurilor, încalcă Tratatele UE și nu respecta statul de drept, adică domnia legii. Oricum, Comisia a constatat că îndeplinim condițiile din MCV încă din noiembrie 2022. Asta așa, pentru a constata că mai sunt două luni și se face anul. Încă ceva: după cum știm, există propunerea ca MCV să fie înlocuit cu mecanismul comun de sancționare a statelor care nu respectă statul de drept”, a scris pe pagina sa de Facebook Rareș Bogdan.

Advertisements
  

Noi am votat Mecanismul de „condiţionalitate” în Parlamentul European în 2020, a intrat în vigoare în 2021 și permite suspendarea plăţii fondurilor UE unei ţări în care sunt constatate încălcări ale statului de drept care pot aduce atingere intereselor financiare ale UE. Blocarea aderării României la Spațiul Schengen dăunează intereselor financiare ale UE, afectând transporturile si mediul (dacă tot ne-am pus pe frunte Green Deal).

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un celebru lac din România ar putea să dispară din nou

Redacția

Cioloş, despre declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis: Nu e o soluţie. Ţara nu are nevoie de o altă criză

Redacția

Ciucă: Pregătim majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei / Când vor fi gata noile tichete

Redacția
Încarcă...