RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rafila: Nu am discutat niciodată despre SMURD. Nu vrem să luăm pompieri la Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, vineri seară, la Antena 3, că se face ”deliberat” confuzie între medicina de urgenţă şi situaţia de urgenţă, el precizând că nu s-a referit niciodată la SMURD, potrivit News.ro.

Alexandru RafilaFoto: Agerpres

”Nu vrem să luăm pompieri la Ministerul Sănătăţii”, afirmă Alexandru Rafila. Acesta a explicat că nu a discutat deocamdată cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţinând că acesta nu a avut timpul necesar “fiind ocupat cu urgenţele”.

  

Rafila a declarat, vineri, la Antena 3, că situaţiile de urgenţă nu reprezintă o normalitate.

“Lucrurile au fost construite pas cu pas, inclusiv referirea la o ordonanţă pe care a generat-o domnul doctor Arafat în anul 2014 când a plecat de la Ministerul Sănătăţii din poziţia de secretar de stat în poziţia de secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, când face referire la integrarea şi la coordonarea serviciilor de medicină de urgenţă, dar în situaţii de urgenţă. Eu nu cred că situaţiile de urgenţă reprezintă o normalitate. Sunt situaţii excepţionale, sunt rare, sunt periodice se întâmplă o nenorocire. Este corect ca într-o astfel de situaţie să existe undeva o integrare a activităţilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Traseismul politic provoacă scandal în AUR. Membrii filialei din Piatra Neamț au demisionat în bloc

Redacția

Ciolacu: „PNL nu e prea confortabil în sondaje. Iohannis n-o să mă nominalizeze premier din inimă“

Redacția

Noi proteste la Istanbul după condamnarea la închisoare a primarului Ekrem Imamoglu, marele rival al lui Erdogan

Redacția
Încarcă...