NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Medicii din Republica Moldova care nu se vaccinează nu vor primi indemnizația unică, în cazul în care se îmbolnăvesc de COVID-19

Lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire, a decis, miercuri, Guvernul de la Chișinău, transmite Agora.md.

Așadar, 16.000 de lei moldovenești, ajutor unic la îmbolnăvirea cu COVID-19 la locul de muncă, vor fi acordați doar medicilor vaccinați. Iar acei 100.000 de lei moldovenești de care beneficiază familia doctorului decedat din cauza infecției, la fel, vor fi dați doar dacă lucrătorul medical a fost imunizat în prealabil.

Campania de imunizare împotriva COVID-19 a fost inițiată în Republica Moldova în martie 2021. Lucrătorii medicali au constituit grupul țintă prioritar pentru vaccinare și conform Planului Național de Imunizare anti-COVID-19 au fost prima categorie pentru care vaccinul a fost disponibil de la etapa I de aprovizionare cu vaccin.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Un bărbat din Botoşani a murit după ce a fost plimbat cu Ambulanţa ore întregi

Redacția

Misterul otrăvii din blocul din Timișoara. Autoritățile au cerut ajutorul armatei

Răzvan Grecu

Pasager încarcerat după ce microbuzul în care era s-a înfipt în remorca unui tractor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site