RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Puzderie de legi inutile în Parlament

Tot mai multe proiecte de lege, unele adoptate în ultimele săptămâni, referitoare la celebrarea sau comemorarea unor personalităţi, evenimente sau valori au fost depuse de aleşi din toate partidele. O prevedere comună a proiectelor merge în direcţia utilizării de resurse financiare ale statului pentru promovarea noilor zile oficiale.

Mai precis, autorităţile locale şi centrale, precum şi instituţiile de cultură din străinătate pot organiza manifestări cultural-ştiinţifice, pentru care se alocă fonduri, cu prilejul fiecărei zile în parte, iar „Adevărul” a identificat 14 oportunităţi. Până în prezent, în vigoare sunt deja trei legi, ultimele fiind „Ziua naţională a pictorului Nicolae Grigorescu” (iniţiativă PSD) şi „Ziua naţională a înotului” (iniţiativă PNL). De asemenea, autorităţile locale şi centrale pot furniza sprijin „material şi logistic” şi alte entităţi în afara instituţiilor de stat pentru desfăşurarea programelor şi manifestărilor dedicate acestor personalităţi istorice, aşadar şi unor organisme private.

La începutul săptămânii a fost adoptată tacit de Senat iniţiativa legislativă prin care Ştefan cel Mare este declarat erou naţional, ceremoniile pentru sărbătorirea acestuia urmând să fie în fiecare an pe 2 iulie. Autoarea iniţiativei care va merge la Cameră, fiind for decizional, este social-democrata Oana Bulai.

Alte şapte proiecte prin care are loc instituirea unor zile care comemorează anumite personalităţi sau care au pretextul promovării unor valori au fost adoptate de Senat şi aşteaptă în comisiile de specialitate din Cameră,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cinci moduri de a identifica un narcisist / Există trei tipuri de narcisiști. Ce îi deosebește?

Redacția

Ciucă, la Cairo: Am depăşit un miliard de dolari în comerţul bilateral. Egiptul e primul partener al României în Orientul Mijlociu

Redacția

Răspunsul României la amenințările din sănătate. Ce spune Iohannis despre contribuția țării noastre

Redacția
Încarcă...