NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Putin amenință că va „îngheța” Occidentul prin tăierea livrărilor de gaze și petrol dacă se impun plafoane de preț / Liderul de la Kremlin sugerează deschiderea gazoductului Nord Stream 2

În cadrul unui forum economic de la Vladivostok, Vladimir Putin a amenințat că va întrerupe livrările de energie dacă se vor impune plafoane de preț pentru exporturile de petrol și gaze ale Rusiei, relatează The Guardian.

Liderul rus a calificat drept „stupide” apelurile europene pentru plafonarea prețurilor la gazul rusesc și a spus că acestea vor duce la creșterea prețurilor globale și la probleme economice în Europa.

Săptămâna trecută, țările G7 au convenit asupra unui plan de plafonare a prețului petrolului rusesc, în încercarea de a stopa fluxul de fonduri către cuferele de război ale Kremlinului.

„Rusia va renunța la contractele sale de aprovizionare dacă Occidentul va merge mai departe cu planurile sale”, a declarat Putin.

Advertisements
  

„Vor exista decizii politice care să contrazică contractele? Da, nu le vom îndeplini. Nu vom furniza absolut nimic dacă va contrazice interesele noastre”, a amenințat Putin.

„Nu vom furniza gaze, petrol, cărbune, combustibil pentru încălzire – nu vom furniza nimic”. Rusiei „nu i-ar mai rămâne decât un singur lucru de făcut”, a spus Putin.

Advertisements

„Ca în celebrul basm rusesc, am condamna coada lupului să fie înghețată”, a adăugat liderul de la Kremlin.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rusia a stabilit noi reguli stricte pentru străinii care solicită aprobare pentru a cumpăra şi vinde active ruseşti

Redacția

”Putin cel roșu”, apariție surprinzătoare în diferite parcuri pentru copii în întreaga lume / ”Această sculptură își propune să denunțe absurditatea războiului și să evidențieze curajul copiilor”

Redacția

Ministru: Transporturile de banane, fructe exotice, care vin din alte zone decât UE, vor fi mult îngreunate în această perioadă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site