NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Indemnizația administratorului judiciar de la RAGCL Pașcani va fi plătită din bugetul local

Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani se află în procedură de faliment încă din anul 2020, însă se pare că a ajuns la fundul sacului cu finanțele. Dacă până acum plata administratorului judiciar era plătită din banii pe care regia îi încasa de la datornici, prin procesele deschise pentru recuperarea sumelor, de săptămâna trecută aleșii locali au decis ca indemnizația datorată administratorului judiciar să fie achitată din bugetul local.

Această decizie a fost luată cel mai probabil din cauza faptului că regia a rămas fără lichidități.

Reamintim că, în luna ianuarie 2020, judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ca Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă Paşcani să între în faliment. Decizia a fost luată în dosarul în care fostul operator de termoficare îşi solicitase insolvenţa.

Advertisements

În acest context, lichidatorul judiciar al Regiei Autonome de Gospodărie Comunală şi Locativă (RAGCL) Paşcani a demarat mai multe licitații pentru a vinde activele producătorului şi furnizorului de apă caldă şi căldură. La intrarea în faliment, RAGCL Paşcani avea acumulate datorii de aproape 44 milioane de lei, potrivit datelor financiare raportate de regie la Ministerul Finanţelor Publice.

Advertisements
  

RAGCL Paşcani s-a înfiinţat în baza Legii 15/1990 şi a Deciziei nr. 81/1991 a Prefecturii Judeţului Iaşi, iar de atunci a produs şi distribuit populaţiei energie termică şi apa caldă de consum, energie electrică, asigurând totodată şi transportul local de călători.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Operatorul local de salubrizare investește în utilaje, deși va pierde principalul domeniu de activitate

Marius Parteni

Gunoiul din suburbia Blăgești va fi colectat cu întârziere

Oana Cordoneanu

STATISTICĂ/ Examenul auto : Doar o treime din candidaţi promovează la sală

Redacția
Încarcă...