NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD Pașcani ține ascunse soluțiile pentru rezolvarea situației agenților economici din piața vale, ce nu dețin contract!

Consilierii din partea organizației locale PSD Pașcani țin ascunse soluțiile ce ar putea pune în legalitate comercianții din piața vale, care ocupă terenuri fără contracte de închiriere. Au demonstrat-o și astăzi într-o apariție publică, transmisă live și de postul de televiziune Actualitatea TV.

În conferința de presă de la sediul organizației locale, consilierul Mihai Dediu a susținut că soluțiile vor fi oferite vineri, la întâlnirea de la Primărie.

Am convocat pentru ziua de vineri, ora 08:30, o întâlnire de lucru a Consiliului Local pentru a căuta soluția cea mai oportună. Pentru situația creată în piața din vale, o să ne vedem la Primărie la ora 08:30, puteți lua legătura cu purtătorul de cuvânt. Nu știu dacă va hotărî primarul să fie cu ușile deschise cu ușile închise, dar este o întâlnire a consiliului local vineri, la ora 08:30. Să analizăm, să găsim o situație temporară, pentru că în mod fals se spune că acei comercianți nu plătesc taxe, nu plătesc taxe, pentru că nu li se dă posibilitatea să plătească taxe. Este adevărat că închirierea oricărei suprafețe de teren se face prin licitație publică, dar având în vedere că ei își desfășoară activitatea de peste 10 – 15 ani, unii dintre ei au un drept de preemțiune și există posibilitatea acolo pentru a se găsi o modalitate de încasare temporară pe o lună, nu cu contract definitiv , a spus consilierul Mihai Dediu.

Când a fost întrebat dacă întâlnirea de la sediul Primăriei se poate desfășura fără un proiect pe ordinea de zi, așa după cum tocmai el anunța că social-democrații vor pune în practică, alesul local a negat că a venit cu o așa inițiativă.

Advertisements
  

Declarația acestuia se bate cap în cap cu cea făcută în data de 13 octombrie 2022 sau mai bine spus alesul local uită ce a susținut.

Ordinul de evacuare este o hotărâre judecătorească care trebuie pusă în aplicare, dar poate fi oprită în orice moment. Exact din acest motiv intenționăm să inițiem un proiect de hotărâre, o ședință de urgență în care să supunem la vot Consiliului Local, pentru că nu este normal ca doar executivul să dispună de lucruri de care Consiliul Local, cel puțin în proporție de 50% nu este de acord cu ele. Mai sunt unii dintre consilieri care chiar astăzi am văzut că spun: știți eu nu am fost de acord cu așa ceva. Le vom da ocazia, public, să se vadă prin vot dacă ei au fost părtași la acest lucru, care din punctul meu de vedere nu era o prioritate”, a anunțat Mihai Dediu, consilierul local din partea PSD Pașcani. 

Advertisements

Ședința de lucru convocată de către cei din PSD este una care nu își găsește corespondență cu actualele prevederi ale Codului Administrativ. Din această cauză, conform unor surse neoficiale secretarul general Irina Jitaru ar fi susținut în Primărie că nu va participa la ședință.    

Reamintim că Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a recomandat evacuarea căilor de acces, după tragedia din Colectiv. Mai mult agenții economici ce trebuie să evacueze spațiile nu dețin contracte de închiriere din anii 2018 – 2019. 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Administrația locală a semnat astăzi contractul pentru Strategia de Dezvoltare a Municipiului Pașcani 2015-2022

Răzvan Grecu

18 solicitări pentru comerţul stradal de 1-8 martie la Paşcani! Iată care sunt zonele de unde veţi putea cumpăra mărţişoare şi flori

Ema Roman

Avocatul Poporului se implică într-un caz social din Pașcani: O familie este la un pas de a fi aruncată în stradă

Ema Roman
Încarcă...