RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSA cere Apelor Române, Agenției de Mediu și Primăriei să suspende activitatea ApaVital în Pașcani (DOC)

Conducerea societății Prest Serv Apă SA solicită sprijin instituțiilor statului pentru a suspenda activitatea operatorului ApaVital pe raza municipiului. Aceasta a întocmit o adresă pe care au transmis-o Administrației Bazinale de Apă Siret, Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, Agenției pentru Protecția Mediului Iași și Primăriei.

În această adresă directorul general Aristotel Ștefan Katzighera solicită acestor insituții sprijin pentru “suspendarea activităților desfășurate de SC ApaVital SA pe raza municipiului”. Motivul invocat este acela că operatorul județean refuză să încheie cu PSA contract pentru serviciile de epurare a apelor uzate. Conform documentului semnat de Aristotel Katzighera, ApaVital motivează refuzul prin faptul că între cele două instituții există un pretins conflict.

“Șefii ApaVital susțin că nu sunt producătorii apei uzate și meteorice pentru a se justifica încheierea unui contract de preluare și epurare. Acest lucru contravine prevederilor legale în vigoare, deoarece exploatează sistemul public de canalizare din municipiu fără stația de epurare care este administrată de societatea noastră. Ei neglijează faptul că au facturat și încasat până acum contravalorea serviciului de canalizare, care cuprinde și tariful de epurare“, se arată în adresa PSA Pașcani.      

  

Agenția pentru Protecția Mediului Iași a transmis o adresă prin care arată că operatorul județean are obligația de a colecta și evacua apele uzate în stația de epurare administrată de PSA. Mai mult , ApaVital pentru a obține autorizație de la această instituție pentru activitățile desfășurate trebuie să aibă contract sau accept scris de preluare a apelor uzate de către societatea PSA Pașcani. Purtătorul de cuvânt al ApaVital spune că vinovată de această situație se face conducerea Primăriei Pașcnai.

“Legea spune că se face contract între o autoritate delegantă și un operator. Nu se specifică că se face contract între un operator și un alt operator. Decizia de a fragmenta acest serviciu, care în mod normal este un serviciu la pachet cu cele trei servicii, nu a fost a ApaVital, ci a administrației locale. Dacă administrația locală dorește să complice lucrurile să nu fie acuzată ApaVital că le încurcă. Cine le încurcă să le și descurce“, a susținut Răzvan Manolache.

Vezi documentul aici!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Consilierul Dediu s-a răzgândit! Nu mai demisionează de la CSM Pașcani: „Am declarat-o, dar asta nu înseamnă că se și face!” (DOC)

Răzvan Grecu

Semafoarele nu vor mai fi puse în funcțiune. Sensuri giratorii la intersecția unor străzi. Vezi care sunt vizate de această măsură!

Răzvan Grecu

Piețele din Pașcani organizate conform Ordonanței Militare nr.9

Răzvan Grecu
Încarcă...