NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

PS Calinic Botoșăneanul a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica ”Sf. Petru și Pavel” din Sodomeni

Preasfințitul Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a oficiat duminică, 28 iunie, Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Petru și Pavel” din Sodomeni, alături de parohul Mihai Dascălul, dar și alți preoți.

Evenimentul s-a desfășurat în curtea lăcașului de cult, cu respectarea normelor impuse de autorități. Enoriașii au ascultat cuvântul de învățătură rostit de preasfințitul Calinic Botoşăneanul. Cu această ocazie, un tânăr diacon a fost hirotonit preot la o biserică din județul Neamț. Pentru că astăzi biserica a îmbrăcat haine de sărbătoare, fiind marcat hramul lăcașului de cult, aseară a avut loc slujba Vecerniei, oficiată de un sobor de preoți.

Mai multe biserici şi mănăstiri din țară şi-au prăznuit hramul la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli, pe 29 iunie. Printre ele se numără și cea din suburbia Sodomeni, Protopopiatul Pașcani.

De dimineaţă, în toate bisericile din ţară, preoţii au ţinut slujbe închinate celor doi ocrotitori, iar enoriaşii au mers cu bucate sfinţite, la mormintele celor dragi.

  

La Sodomeni, preotul paroh Mihai Dascălul a oficiat Sfânta Liturghie, iar la final au fost împărțite pachete enoriașilor care au participat la eveniment.

Pe 29 iunie creștinii ortodocși cinstesc marea sărbătoare a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cunoscută în popor și sub denumirea de Sânpetru de vară. Petru și Pavel au fost cei care au propovăduit învățăturile lui Hristos și, prin urmare, au contribuit la formarea Bisericii Lui Hristos. Odată cu acestă mare sărbătoare a Sfinților Apostoli Petru și Pavel reînvie numeroase tradiții și obiceiuri, păstrate încă în anumite regiuni ale țării.

Advertisements

Related posts

Colindele: Scopul, semnificația, perioada în care se cântă

Redacția

Mihail Sadoveanu, “cel mai puternic poet al naturii”

Redacția

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” și la Centrul Cultural Ruginoasa

Oana Cordoneanu
Încarcă...