NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria obligată de instanță să preia de la ApaVital, bunuri în valoare de 500.000 de euro!

Judecătorii Curții de Apel Iași au decis în mod definitiv să dea câștig de cauză operatorului ieșean de apă și canalizare într-un dosar în care acesta solicita ca Primăria municipiului Pașcani să preia bunuri mobile și imobile pe care ApaVital nu le folosește în prestarea serviciului de apă și canalizare.

Solicitarea a fost făcută de operator în mai multe rânduri, însă de fiecare dată a fost respinsă de consilierii locali.  Operatorul regional de apă și canalizare a notificat Consiliul Local al municipiului Pașcani cu privire la o serie de nereguli la bunurile pe care le-a luat în administrare în anul 2015, când a preluat serviciul de epurare.

Este vorba de mai multe bunuri mobile și imobile, despre care ApaVital susține că nu sunt necesare serviciului de apă și canalizare sau au probleme juridice.

Printre acestea se află și patru utilaje a căror valoare de inventar este de aproximativ 500.000 de euro. Mai exact, un buldoexcavator (609.547 lei), o vidanjă (933.532,47 lei) și două camioane de transport, unul de 3,5 tone (297.144,16 lei) și celălalt de 5 tone (333.436,93 lei). ApaVital susține că aceste utilaje se află sub sechestru asigurator pentru o datorie pe care Prest Serv Apa o are către o companie și că ele nu ar fi trebuit transferate spre utilizarea lor.

Cele patru utilaje au fost achiziționate de Prest Serv Apa în numele municipiului Pașcani, în programul ISPA, și au constituit dotări ale stației de epurare. În urma unui proces pierdut în anul 2015, utilajele au fost puse sub sechestru în favoarea companiei Tess Conext, pentru o datorie de 1,3 milioane de lei.

Advertisements

Related posts

Posturi vacante transformate la Primăria Pașcani pentru a putea fi ocupate de tineri absolvenți

Răzvan Grecu

Accident de muncă, cu tentativă de mușamalizare, la operatorul de colectare și transport deșeuri!

Marius Parteni

Grevă japoneză în Primăria Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...