RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentSocial

Protest la Pașcani, inițiat de Stefan Mandachi, pentru cățelușa Corason. Patrupedul,  paralizat fiind, a fost aruncat la gunoi! (Foto)

Duminică, 21 mai 2023, de la ora 15:00, în multe colțuri din țară, dar și din diaspora, iubitorii de animale și-au dat întâlnire în semn de protest pentru Corason, o cățelușă paralizată, găsită la gunoi de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, care este totodată și inițiatorul mișcării.

Și la Pașcani îndemnul la protest nu a rămas fără răspuns. Ieri în piațeta primăriei s-au adunat câțiva pășcăneni cu parcarte în mână pe care scria „Dreptate pentru Corason” și „Sterilizați, nu abandonați”.

Cățelușa de află acum într-o clinică din Iași. Vineri, 19 mai, Ștefan Mandachi a făcut o postare pe pagina sa de Facebook despre starea animăluțului.

„Câteva noutăți cu privire la Corason, cățelușa paralizată, aruncată la groapa de gunoi de către stăpânul ei, gest care a șocat o țară întreagă:

  

– Corason e în stare critică într-o clinică din Iași. A avut tone de căpușe, plină de cohorte de purici

nu mai putea urina deloc, așa că își făcea nevoile doar la supraplin. Acum urinează printr-o sondă

– și doctorul de la Iași susține că a stat aruncată la gunoi minim 15 zile, poate chiar o lună, în starea în care e, paralizată. S-a mirat că în filmare s-a ridicat în două lăbuțe. Acum nu se mai poate ridica deloc, nici măcar în cele două lăbuțe. Doctorul spune că atunci când m-a văzut s-a ridicat din disperare (pe fond de adrenalină) ca să o pot vedea. Incredibil.

– tot doctorul mi-a spus, citez ”mirosea a cadavru”, nu o mai ducea mult.

– de rasă e ciobănesc românesc. Câinii de talia ei au între 38-50 kg, ea avea 17 kg, dar ea a ajuns la limita subnutriției.

– mă întreb, șocat, cum au putut trece atâția ”oameni” pe lângă ea

– încă nu-mi pot scoate din creier că din 14 mai, încă ar fi fost acolo și în această secundă, când se lasă seara. De acum ar fi fost mâncată de vie de viermi, păduchi și căpușe

– nu știu dacă Poliția Animalelor s-a autosesizat. Proprietarul poate fi găsit ușor, cățeaua are cip

am întrebat-o pe doamna doctor dacă va supraviețui și nu își poate asuma un pronostic.”

https://www.facebook.com/stefanmandachi/videos/609839287754523

Related posts

Unul dintre marile mistere ale Mitropoliei Moldovei. Moartea unui episcop anchetată după 60 de ani

Redacția

Festival-concurs „Datinile la români”, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Redacția

Minoră în stare gravă după ce a căzut din căruță

Redacția
Încarcă...