NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Protecţia, execuţia şi exploatarea instalaţiilor sanitare încălcate de operatorul judeţean la Paşcani(DOC)

Unul din cetăţenii municipiului Paşcani, care a iniţiat campania de strângere de semnături împotriva ApaVital şi ARSACIS, susţine că reprezentanţii operatorului nu respectă normativele privind protecţia, execuţia şi exploatarea instalaţiilor sanitare aferente clădirilor, atunci când refuză contractele individuale şi debranşează scările de bloc.

 

Dumitru Popa, cu respectivul document în mână, a venit la sediul redacţiei pentru a prezenta dovada asupra acestor lucruri.

„Contorizarea consumurilor de apă se face astfel: la clădirile individuale printr-un contor, iar în cazul unei clădiri cu mai mulţi beneficiari de servicii, contorizarea se face cu un contor general şi cu contoare pentru fiecare beneficiar în parte. La clădirile de locuit contoarele se montează în casa scării pentru fiecare apartament, în interior, la baie sau bucătorie. Contoarele de apă se pot amplasa în căminul de branşament, încăperea staţiei de pompare, centrale termice, subsolul construcţiilor, cu condiţia asigurării unui acces permanent şi uşor pentru citirea contoarelor, şi în cadrul fiecărui apartament respectiv proprietăţile fiecărui beneficiar ori condiţiile comune”, susţine Dumitru Popa, reprezentant al societăţii civile.

Păşcănenanul continuă să fie extrem de nemulţumit de condiţiile impuse forţat de către cei de la ApaVital. El îi îndeamnă pe cetăţenii fără contract să nu cedeze şantajului la care sunt supuşi. Popa susţine că potrivit normativului privind protecţia, execuţia şi exploatarea instalaţiilor sanitare aferente clădirilor modificările, instalaţiile trebuie avizate. El susţine că operatorul a comis un alt abuz atunci când a intervenit pe instalaţii.

„Modificarea instalaţiilor se face cu acordul proiectantului şi orice intervenţie trebuie să se regăsească în cartea tehnică a imobilului. Inspectoratul de Stat în Construcţii ar trebuie să intervină, să vedem dacă se poate modifica structura unui imobil după cum vor unii. Mai mult, nu se intervine cu sudură pe conducte, acest lucru fiind interzis”, mai spune reprezentantul societăţii civile.

Reprezentanţii operatorului judeţean nu au putut fi contactaţi pentru a comenta aceste afirmaţii.

CLICK AICI PENTRU DOC

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi dă vina pe NewsPascani.com de spălarea de bani comisă de el, Iulia Baba și fiica sa, Ana Maria Manole! Citește dreptul la replică al edilului șef!

Răzvan Grecu

Instanța a amânat o primă decizie în dosarul evacuării Legume S.A. Firma este controlată de primarul Pantazi printr-un interpus și a pierdut definitiv procesul prin care revendica proprietatea terenului de 50 de hectarele de la serele Blăgești!

Răzvan Grecu

Marian Grigoraș, noul prefect al județului Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site