NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rămânerea în ARSACIS și acceptarea unei redevențe mai mici decât rata împrumutului BEI, motiv de anulare a hotărârilor date în acest sens! (DOC)

Societatea civilă a început procedurile de atacare în Contencios Administrativ a hotărârilor privind revocarea ieșirii din ARSACIS și a celei prin care se aprobă actul adițional numărul 12 la contractul de delegare a serviciilor de apă-canal către ApaVital.

În această dimineață au fost depuse la registratura Consiliului Local două plângeri prealabile prin care Ioan Moțatu și Dumitru Popa contestă atât legalitatea celor două hotărâri, cât și oportunitatea.

Astfel, din punctul de vedere al celor doi, HCL nr. 64/2015 prin care se aprobă actul adițional numărul 12 la contractul de delegare este ilegală deoarece încalcă prevederile OUG 198/2005. Moțatu și Popa fac referire la faptul că prin adoptarea acestei hotărâri operatorul ieșean va plăti o redevență pentru folosirea rețelelor de apă-canal, mult mai mică decât prevede legislația.

  

Conform prevederilor legale citate în plângerea prealabilă, municipiul Pașcani trebuie să încaseze o redevență cel puțin egală cu rata împrumutului pe care l-a accesat pentru cofinanțarea programului european prin care s-au reabilitat aducțiunea de apă și stația de epurare. Din formula de calcul prevăzută în actul adițional rezultă că redevența este de maxim 900.000 de lei, față de 1,9 milioane cât este rata anuală la BEI.

Și HCL 63/2015 în urma căreia Pașcaniul a rămas în ARSACIS este ilegală din punctul de vedere al celor doi pășcăneni. Aceștia atrag atenția din nou la problema redevenței, dar și asupra faptului că ieșirea din ARSACIS a fost hotărâtă în urma semnăturilor a 3.089 de pășcăneni care nu-și doresc altceva decât contracte individuale pentru furnizarea apei, lucru neacceptat de operatorul ApaVital și de asociația regională.

Plângere prealabilă hotărâre nr.63

Plângere prealabilă hotărâre nr.64

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani:”Referendumul aduce cetățeanul la putere!”

Marius Parteni

Guvernul ar putea stabili vineri încă două zile libere pentru bugetari, de sărbători

Redacția

Autorităţile locale bagă gunoiul „sub preş”!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site