NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prostie curată: operatorul pășcănean de apă-canal presat de administrația Pantazi să intre în faliment! Directorul Katzighera a fost trimis să facă contracte cu pășcănenii pentru serviciile de epurare!

Prest Serv Apa este forțată de administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi să intre în faliment. După ce în urmă cu câteva luni consilierii locali au delegat serviciul de epurare către operatorul local, iar ANRSC i-a aprobat un preț de 0,87 de lei/mc calculat la apa ce intră în stația de epurare, acum edilul local a solicitat ca Prest Serv Apa să încheie contracte cu cetățenii și firmele din municipiu pentru acest serviciu.

Asta deoarece cei de la ApaVital refuză să plătească serviciul prestat de PSA la prețurile aprobate de legislativul local și ANRSC. Operatorul din Iași își justifică gestul cu un preț regional aprobat tot de către ANRSC și care este calculat la apa facturată. Datorită acestui fapt ApaVital refuză să mai factureze începând cu 17 aprilie 2015 contravaloarea epurării apelor canalizate. Cu alte cuvinte, cei care au contracte cu operatorul vor avea facturi mai mici cu 1,52 de lei pe metru cub, prețul final pentru aceeași unitate de măsură fiind de 5,33 lei față de 6,86 lei cum era înainte.

Această inginerie economică va duce însă operatorul local în faliment, deoarece din punct de vedere juridic și tehnic nu se pot încheia contracte cu utilizatorii pentru epurarea apelor, dacă aceștia nu o devarsă direct în stația de epurare.

  

Altfel spus, cel care oferă serviciul de canalizare trebuie să încaseze și epurare pentru că el este utilizatoru final care deversează în stația de epurare.

Conform unor surse din cadrul PSD, înaintea ședinței de luni, directorul PSA, Aristotel Katzighera, a fost chemat la sediul partidului unde în fața aleșilor locali primarul Dumitru Pantazi i-a trasat sarcina să încheie contracte cu pășcănenii pentru epurarea apelor. Aceleași surse ne-au precizat că directorul PSA  i-a atras atenția că nu există posibilitatea tehnică de a pune debitmetre la fiecare apartament pentru a vedea ce și cum devarsă fiecare în parte.

Cu toate acestea, edilul șef i-a arătat o comunicare a celor de la ApaVital și i-a spus să o pună în practică. De altfel, edilul șef a adus acest subiect în discuția Consiliului Local acolo unde a opinat că Prest Serv Apa trebuie să încheie contracte cu cetățenii, deși legislativul local a aprobat un preț pentru epurarea apelor intrate în stația de epurare.

Cu certitudine această decizie va duce la falimentul operatorului pășcănean, ale căror conturi au fost golite de ANAF zilele trecute, iar în lipsă de lichidități se naște întrebarea cum se va plăti redevența și cheltuielile de întreținere ale stației de epurare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bariera spre Lunca va fi închisă în această noapte!

Marius Parteni

Ieşeanca minune care a bătut chinezii şi a ajuns nr 1 mondial se chinuie să ia un credit de 1,2 milioane euro

Redacția

Camere de luat vederi montate în cimitir, pentru evitarea incidentelor!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site