NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

391,75 lei noul preţ solicitat de RAGCL pentru producerea unei gigacalorii

Conducerea RAGCL Paşcani a depus la secretariatul Consiliului Local o documentaţie prin care solicită legislativului avizul favorabil pentru creşterea preţului de producţie al unei gigacalorii. Acesta este de aproximativ 70 de lei.  

 Conform celor precizate de directorul unităţii, creşterea preţului de producţie se impune întrucât din anul 2008 până în prezent acesta nu a fost corelat cu creşterea TVA-ului şi a preţurilor la utilităţi.

 „Luni, 11 mai, am depus mai multe proiecte pe masa consilierilor locali. Primul, și cel mai important, este unul de modificare de tarif, care este practicat pentru gigacalorie, de 322,26 lei, care a fost aprobat ultima oară în 2008. De atunci au intervenit o serie de modificări: TVA-ul a crescut de la 19% la 24%, toate prețurile utilităților au crescut, și din această cauză este imperios necesar să modificăm tariful", a declarat Gelu Nedelcu, directorul RAGCL Paşcnai.

  

 Acest lucru ar ajuta furnizorul de căldură să îşi rezolve problemele ce le întâmpină la ANRSC.

 "Avem o licență de funcționare suspendată de către ANRSC, din decembrie, pentru că avem pierdere din producție datorită tarifului, iar dacă nu se va modifica vom fi puși în situația să ni se ridice definitiv licența de funcționare. Suntem o companie și funcționăm după principii economice. Ca și soluție pentru populație, pentru că va fi un impact. Am discutat cu forurile locale, soluția este un ajutor de stat. Noi am propus un pret de 391,75 lei față de 322,26 lei cât este acum”, a mai susţinut directorul RAGCL.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Zuzan a câștigat procesul cu Eco Salubritate: 12.717 de lei este suma pe care fostul secretar o are de încasat! Procurorii DNA cercetează cauza!

Răzvan Grecu

Așa se ”repară” o conductă în România: găuri astupate cu țepușe de lemn

Redacția

Viceprimarul Vasile Axinte nu este încă purtător de cuvânt. Primarul nu a avut timp să-i semneze dispoziţia de numire!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site