NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Proprietara companiei Te – Rox Prod vrea să-și lase fiica la conducerea firmei

Creatoarea grupului de firme Te-Rox, Doina Cepalis, încearcă de 5 ani să o aducă pe fiica sa la cârma afacerilor (6 fabrici ce produc scaune auto pentru copii și centuri de siguranță). Roxana Cepalis a declarat  însă pentru New Money că nu se simte capabilă să performeze ca mama sa.

”Cred că un antreprenor valoros se formează în timp. Lucrez în Te-Rox de cinci ani dar în acest moment nu aș fi pregătită pentru o preluare totală a conducerii. Pe măsură ce trece timpul și mă confrunt cu noi probleme realizez că am foarte multe informații de acumulat”, a spus fiica Doinei Cepalis

. Roxana Cepalis admite că mama sa o încurajează să preia tot mai multe responsabilități dar susține că mai tot timpul simte nevoia consultării cu Doina Cepalis. ”De când eram mică mergeam cu mama în călătoriile ei de afaceri sau la târguri și facem acest lucru în continuare, doar că implicarea mea este mult mai mare. Acest lucru îmi dă încredere dar în același timp mă obligă să iau deciziile cu mai multă responsabilitate”, a mai declarat Roxana Cepalis pentru revista amintită. 

 Doina Cepalis se prezenta încă din 2013 drept nr 1 în lume la producţia de scaune auto şi centuri de siguranţă pentru copii, deşi firma era înfiinţată de doar şase ani şi-i avea drept concurenţi pe temuţii chinezi. Firma minune exporta în 2013 în 52 de ţări şi lucra doar cu giganţi mondiali, gen Ferrari sau Disney. 

“Am primit solicitări de la firme uriaşe, precum Carrefour sau Kaufland, să lucrăm şi cu ei, dar i-am refuzat pentru că nu mai aveam capacitate de producţie. Atunci ne-au dat ei bani în avans pentru a produce”, a povestit pe 24 mai 2013, la TELE M, patrona firmei.

 “Criza economică a fost, paradoxal, marele meu atuu. Clienţii au devenit mult mai atenţi la produsele pe care dau banii şi asta i-a scos din joc pe chinezi. Eu pot lucra marfă mult mai repede decât chinezii, nu îi oblig la stocuri şi, foarte important, nu există nici un rabat la capitolul calitate”, a explicat Doina Cepalis.

“Am stat 126 de zile în avion pe an”


 Patroana grupului TE-ROX povestea în 2017 că a ajuns să-şi petreacă o treime din viaţă în maşini şi avioane.

“Am fost curioasă să calculez cât am stat doar pe avioane, mai ales că sunt economist și îmi plac calculele. Mi-a fost ușor pentru că avem și o agenție de turism și am descoperit că doar în avion sunt 126 de zile”. Adică 3.024 de ore petrecute în avion în numai un an. Adăugaţi orele pierdute pe maşini şi decideţi apoi dacă aţi fi în stare să faceţi acest efort pentru a fi milionar în euro. “Pare plăcut atunci când te duci în vacanță, dar nu este așa atunci când te duci să convingi lumea întreagă că produsul tău este cel mai bun”, declară Doina Cepalis.


 După ce a socotit câte ore pierde călătorind cu avionul prin toată lumea (exportă în 52 de ţări) Doina Cepalis a repetat de mai multe ori că “maşina este biroul meu mobil. Nu conduc, nu sunt un şofer bun, aşa că stau în spate”.
       

  Întrebată ce vede când se uită totuşi în oglinda retrovizoare, afacerista din Paşcani a răspuns sugestiv: “văd un mare continent, China, care sunt foarte buni pe piaţă, sunt agresivi. Asta ne obligă să fim competitivi. Eu am avantajul că sunt singura din România, aproape că aş putea spune că sunt singura din Europa. De concurat concurez doar cu China şi mă bucur că pot spun că am ajuns înaintea lor”.

Politica PSD o împinge să instaleze roboți în locul muncitorilor

 Doina Cepalis a pus pe picioare 6 fabrici cu o cifră de afaceri în 2017 de aproape 31 milioane euro, iar rata oficială a profitului este de 4%.Prea puțin pentru a face față unor șocuri economice produse de factorii politici. 


 ”Majorarea salariului minim din februarie 2017 a dus la creşteri în lanţ care pe noi ne-au prins descoperiţi. Nu aveam bugetată această cheltuială de 1 milion de euro”, a declarat femeia de afaceri Doina Cepalis pentru un ziar din Botoșani. 

 În dorința de a reduce din cheltuielile cu personalul femeia de afaceri a luat în calcul varianta robotizării fluxului de producție. “Vrem să investim mai mult în tehnologii mai performante, să înlocuim o parte din angajaţi cu maşini (…).Angajaţii care locuiesc în zona rurală sunt reticenţi să vină la oraş, transportul mănâncă timp”, a spus Doina Cepalis. Grupul Te-Rox are acum 1.150 de salariaţi în trei judeţe: Neamţ, Iaşi şi Botoşani. {jcomments off}

sursa www.topiasi.ro

Advertisements

Related posts

Fondatorul Grampet Group Gruia Stoica a câștigat la CEDO procesul intentat statului român

Redacția

Firma ieşeană ajunsă nr. 1 în lume a fost curtată de americani şi arabi dar patronul a zis NU, apoi a cumpărat o reţea în Brazilia

Redacția

S-a prelungit termenul până la care îţi poţi cumpăra vechimea în muncă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site