NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectanții plătiţi din bani publici își bat joc de cetățeni! Șase străzi pregătite pentru modernizare, la costuri astronomice

Primăria Pașcani pregătește o nouă lovitură bugetului local, pe partea de investiții. Pe ordinea de zi a ședinței legislativului local din data de 31 octombrie se află șase proiecte de hotărâre privind aprobarea unor indicatori tehnico-economici, ce vizează modernizarea unor străzi.

 

Valorile de execuție stabilite de proiectanți sunt din nou foarte mari, în raport cu alte investiții ce s-au derulat în trecut. Astfel, pentru a reabilita 722 de metri din strada 24 Ianuarie, proiectantul a stabilit că trebuie cheltuiți 1,6 milioane lei. Lista continuă cu Fundac Fântânele, 170 metri evaluată la 600.000 lei, Crinilor, 982 metri – evaluată la 2,7 milioane lei, Calea Iașului, 774 metri – cost 2,3 milioane lei, Libertății 370 metri – cost 2,4 milioane lei, în timp ce pentru Tudor Vladimirescu, cu o lungime de 370 metri sunt estimate costuri 848.000 lei.

Advertisements
  

Aleșii locali trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici, după care administrația locală, în limita fondurilor disponibile, să organizeze licitația pentru desemnarea constructorului.

Menționăm faptul că de foarte multe ori proiectanții contractați de Primărie au estimat valorile lucrărilor la costuri foarte mari. Un exemplu este strada Gării, unde proiectantul a stabilit că este necesară suma de 110 miliarde lei pentru modernizare, iar în urma licitației a rezultat un cost de 5,7 milioane lei.   

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Primarii cer dublarea sumelor de la guvern pentru plata utilităților la instituțiile publice

Redacția

Doar 10% din banii prevăzuți pentru investiții au fost cheltuiți în primele 6 luni ale anului 2018!

Răzvan Grecu

Ofertă RAGCL: 5 lei/apartament plus TVA pentru citirea și repartizarea consumurilor de apă rece. Societatea are dotare și personal specializat!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site