NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Programul național pentru creșterea natalității, aprobat. Ministrul Familiei: „Se pot înscrie cei căsătoriți, cei necăsătoriți, dar și femeile singure”

Programul național pentru creșterea natalității a fost aprobat de guvern. Urmează să fie stabilite normele metodologice de aplicare, după care cei care își doresc copii și nu îi pot obține pe cale naturală își pot depune dosarele pentru a beneficia de decontarea procedurilor.

Suma maximă care se decontează pentru proceduri

Pentru fiecare procedură desfăşurată într-o unitate sanitară autorizată se decontează maximum 15.000 de lei – 3000 de euro.

În plus, acest ajutor poate fi oferit pentru cel mult trei proceduri în fiecare an, dacă există indicaţia medicilor.

Vârsta femeilor care apelează la acest program a fost extinsă: 20 – 45 de ani

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că a fost extinsa vârstă femeilor care pot apela la acest program, între 20 și 45 de ani. De asemenea, nu se impun condiții legate de clinicile medicale în care se fac procedurile de fertilizare.

Advertisements
Advertisements
  

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: „Se pot înscrie în acest program cuplurile căsătorite și necăsătorite, dar și femeile singure. Și cei care merg la spitale publice, și cei care merg la clinici private”

„Pot să se înscrie în acest program de decontare paciente care merg la un spital de stat sau care merg la clinici private. Deci nu există o anumită discriminare însemnând unitatea medicală care realizează acea procedură. De asemenea, nu punem o condiție în ceea ce privește căsătoria – cuplurile pot fi căsătorite sau nu și, de asemenea, pot fi și femei singure care doresc să facă o astfel de procedură de fertilizare in vitro și este, iată, începând de azi decontabilă de către guvernul României”, a declarat miercuri Gabriela Firea.

continuare pe europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un tânăr de 19 ani care a jucat în echipa locală de fotbal se luptă cu cancerul. Cineva îl poate salva, dar nu intervine

Redacția

Oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de COVID-19 acasă decât în afara locuinței, spune un nou studiu

Redacția

Guvernul anunță concedierea medicilor și asistentelor fără certificat COVID

Redacția
Încarcă...