RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesorii pregătesc o grevă în perioada Bacalaureatului

Profesorii ar putea începe o grevă generală pe 12 iunie, în plină desfăşurare a Bacalaureatului, dacă se va răspunde pozitiv la referendumul iniţiat de sindicate. Conform liderului Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP), Laviniu Lăcustă, şansele ca acest protest să nu aibă loc sunt foarte mici şi doar acceptarea de către Guvern a cererilor venite din partea profesorilor ar putea să prevină o paralizare a Bacalaureatului.

 

„Astăzi s-a hotărât în şedinţa Colegiului Naţional al Liderilor Sindicatelor Libere declanşarea referendumului privind aprobarea grevei generale începând cu data de 12 iunie. Urmează să se ştie sigur dacă această grevă va avea loc, vom vedea care vor fi reacţiile. În principiu însă avem motive suficiente pentru a intra în grevă generală. Până acum constatăm că mai mult ne-au luat decât ne-au dat. Nu ne-au dat hotărâri judecătoreşti acolo unde avem restanţe, la învăţători şi profesori. În schimb ne-au dat doar acea majorare de 12% în ianuarie“, menţionează Laviniu Lăcustă.

  

În perioada în care ar urma să aibă loc greva generală, au loc probele de evaluare a compenteţelor digitale, acestea desfăşurându-se pe 9, 12 şi 13 iunie. Astfel, elevii ar putea avea de suferit dacă Guvernul nu răspunde pozitiv la cererile profesorilor. Întrebat de modul de desfăşurare a acestora, liderul sindical de la Iaşi menţionează că, „dacă intrăm în grevă generală, decizia va fi la domnul Dragnea pentru că el s-a declarat garantul programului de guvernare. El hotărăşte dacă examenele se dau sau nu se dau, iar noi nu dorim decât ceea ce au promis, şi absolut nimic în plus“, completează preşedintele USLIP Iaşi.

Advertisements

Reprezentanţii sindicatelor din ţară, printre care şi USLIP Iaşi, au protestat ieri, pe 31 mai, în faţa Parlamentului României, după ce luni, pe data de 29 mai, au pichetat Prefectura municipiului Iaşi, solicitând îndeplinirea promisiunilor făcute de PSD şi ALDE în campania electorală şi în planul de guvernare.

Advertisements

 

 Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Lecție de educație rutieră la Școala Iordachi Cantacuzino

Oana Cordoneanu

Povestea șefilor de promoție de la Colegiul „Sadoveanu”, care merită admirația tuturor

Redacția

Parada Fructelor şi legumelor la Şcoala Gimnazială “Iordache Cnatacuzino” (Foto)

Ema Roman
Încarcă...