NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesori și inspectori școlari, ridicați pentru luare de mită la Bacalaureat

Doi inspectori școlari și o profesoară din Arad au fost ridicați de procurori pentru mită la Bacalaureat, spun surse judiciare.Cei trei sunt suspectați că au primit mită pentru a ajuta absolvenți de liceu să promoveze examenul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au descins la locuinţele a doi inspectori şcolari şi la domiciliul unei profesoare, ridicând mai multe probe într-un dosar de trafic de influenţă la bacalaureat, după ce suspecţii ar fi primit bani în schimbul promisiunii că vor ajuta mai mulţi candidaţi să promoveze examenul.

 Procurorul de caz Codrin Gavra a declarat că cercetările au început în urma unui denunţ, iar SRI a sprijinit această anchetă.

 Astfel, în urma percheziţiilor domiciliare făcute la cei trei suspecţi, procurorii au ridicat câteva mii de euro şi liste cu nume, care ar fi ale unor absolvenţi de liceu ce ar fi plătit ca să promoveze examenul.

 „Din informaţiile existente rezultă că cei trei au promis că vor facilita obţinerea notelor de trecere la bacalaureat”, a spus procurorul Codrin Gavra.Printre suspecţi se numără inspectorul şcolar general adjunct Mihai Spânu.

Procurorii i-au ridicat pe cei trei pentru audieri, urmând să decidă dacă aceştia vor fi reţinuţi pentru 24 de ore.

Luni va avea loc prima probă scrisă a bacalaureatului, la disciplina de Limba şi literatura română. Sunt aşteptaţi să participe la această probă 143.968 de absolvenţi, dintre care 129.827 din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei.

 Reținerea celor trei are loc în condițiile în care profesorii au fost atenţionaţi să fie prudenţi, mai ales după scandalul din vara trecută de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală, când directoare şcolii a ajuns în arest acuzată de trafic de influenţă.

 „Există semnale de la organele abilitate că, în anumite sectoare, s-au întâmplat lucruri pe lângă prevederile din metodologie. Aveţi grijă la centrele de examen să nu avem surprize în acest sens. Este păcat, că insuficienţa apare într-un singur loc şi aceasta o să lungească activitatea celorlalte zeci de centre de examen şi a miilor de profesori implicaţi, respectiv zeci de mii de elevi. Vă rog respectuos să fiţi cu mare atenţie, să nu avem persoane străine în incinta instituţiilor de învăţământ”, este mesajul transmis profesorilor.

 (Sursa: digi24.ro)

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

SIMULARE MATEMATICĂ februarie 2016. Ce subiecte au de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Redacția

Colegiul “Sadoveanu” s-a înfrățit cu o școală din orașul Ialoveni, Republica Moldova la inițiativa deputatului Crăciunescu

Teona Gherasim

Astăzi începe proba scrisă la limba și literatura romănă la bacalaureat. 1.800 absolvenți din județ sunt înscriși la examen

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site