RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Procesiune cu ocazia sărbătorii Trupul şi Sângele Domnului, la Biserica Romano-Catolică din Iași

Biserica Romano-Catolică din Iaşi va sărbători, duminică, 2 iunie 2024, Trupul şi Sângele lui Cristos. Sfânta Liturghie de la ora 17.00, prezidată de PS Iosif Păuleţ, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, cu participarea PS Petru Sescu, episcop auxiliar, a PS Petru Gherghel, episcop emerit, şi a celorlalţi preoţi, va fi urmată de o procesiune solemnă pe străzile oraşului. Se vor face rugăciuni pentru oraş şi pentru ţară.

Procesiunea cu Preasfântul Sacrament (Sfânta Împărtăşanie) va începe în jurul orei 18.00, după Sfânta Liturghie, şi se va desfăşura pe următorul traseu: Str. Trei Ierarhi, Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, Str. Anastasie Panu, Str. Achim Stoia, Str. Costache Negri cu întoarcere la catedrală pe Str. Colonel Langa, în jurul orei 19.00.

Procesiune cu ocazia sărbătorii Trupul şi Sângele Domnului, la Biserica Romano-Catolică din Iași

Isus prezent în Sfânta Împărtăşanie va fi purtat pe străzile oraşului, însoţit de cântarea copiilor, a tinerilor, a seminariştilor, a credincioşilor şi a fanfarei. Băieţii şi fetiţele (de la cele trei parohii catolice din Iaşi), care au făcut întâia Sfântă Împărtăşanie nu cu mult timp înainte, vor arunca petale de flori.

continuare AICI

  

Related posts

Accident rutier! Trei maşini au fost implicate (VIDEO)

Redacția

Mesajul ÎPS Teofan pentru credincioşi cu ocazia Sfintei Parascheva (VIDEO)

Redacția

(VIDEO) Se deschide oficial șantierul de extindere a ansamblului Palas

Redacția
Încarcă...