NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Probe la fântâna arteziană de pe Esplanadă, din apropierea Poliției Municipale

Primele probe la fântâna arteziană din apropierea Poliţiei Municipale au fost făcute astăzi. Instalaţia de apă a fost pornită, după ce au fost adăugate ultimele elemente componente.

 

„Începând de astăzi au început să se facă probe, după ce s-au montat și celelalte elemente la una dintre fântânile arteziene, de pe Esplanadă. Funcționează fără nici un fel de problemă, urmează să fie acoperite și firele care au mai rămas exterioare”, a declarat Cristian Menegon.

  

A fost vorba de prima verificare a acesteia, care mai necesită câteva retuşuri, până la recepţia finală. Sfera montată în centrul instalaţiei, dar şi stropitorile au fost adăugate astăzi, întrucât iniţial nu erau prinse în proiect. Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, săptămâna următoare vor fi făcute probe şi la cea de-a doua fântână de pe Esplanadă, care va fi, de asemenea, completată cu o sferă.

„Sperăm, ca recepția finală a lucrării de pe Esplanadă să o facem până pe 22 decembrie. S-a pus un puf, prin care iese apa și stropitorile, care nu erau prinse în prima fază a proiectului. Au fost făcute rectificări de buget, și au fost achiziționate. Ambele fântâni vor fi dotate la fel. Cel târziu săptămâna viitoare vor fi amplasate și la cea de-a doua”, a declarat Cristi Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.

De remarcat este faptul că, în unele locuri, îndeosebi în centrul fântânii, vopseaua s-a scorojit deja, asta înainte de recepţia finală programată pentru data de 22 decembrie. Cele două fântâni arteziene amplasate pe Esplanadă fac parte din proiectul PIDU, inițiat de fostul primar al municipiului, Grigore Crăciunescu. Acesta a cuprins asfaltarea a 4,8 km  de străzi, parcul Peștișorul, Esplanada, scările mari și mici, camerele de luat vederi precum și Centrul Social „Sfântul Stelian”.   

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Măsuri noi la Serviciul de Înmatriculări din Iași

Redacția

NewsPascani.com vă prezintă partidele politice înscrise la alegerile din acest an și lista candidaților pentru Consiliul Local în ordinea decisă

Marius Parteni

Conferință de presă Primăria Pașcani, 4 februarie (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site