RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Primul tratament oral pentru depresia postpartum, autorizat în SUA

Depresia postpartum (DPP), sau postnatală, este o condiție medicală severă și este rezultatul modificărilor hormonale și bruște care apar după naștere. Cantitatea de hormoni feminini precum estrogenul și progesteronul, scade foarte mult și produce o stare depresivă. 
DPP afectează grav capacitatea unei femei de a reveni la o funcționare normală după naștere, putând influența în același timp relația mamei cu copilul său.

Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat punerea pe piața americană a unui medicament cu administrare orală pentru tratarea depresiei postpartum la adulți, produs de companiile americane Biogen și Sage Therapeutics.

 „Se așteaptă ca medicamentul să fie lansat și disponibil comercial în al patrulea trimestru al anului 2023, la scurt timp după ce va fi programat ca substanță controlată de către Administrația americană pentru controlul medicamentelor, ceea ce se anticipează că va avea loc în termen de 90 de zile”, au declarat producătorii americani într-o declarație, potrivit Reuters.

Până acum, tratamentul pentru depresia postpartum în Statele Unite era disponibil doar sub formă de injecție intravenoasă.

  

În 2021, se estimează că 21 de milioane de adulți din Statele Unite au avut cel puțin un episod de tulburare depresivă majoră, care se caracterizează printr-un sentiment persistent de tristețe.

Depresia postpartum afectează aproximativ una din șapte femei care nasc, potrivit estimărilor.

ziarul de iasi

Related posts

Directorul DSP Iaşi:„Constatăm o creştere de la o zi la alta a dorinţei de vaccinare”

Redacția

Ce se întâmplă cu buletinele de vot ale pacienților COVID? Măsuri speciale

Redacția

Premierul Ludovic Orban: Românii au de respectat nişte reguli simple. Nu e nimic complicat

Redacția
Încarcă...