RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Primul tramvai nou ar putea sosi în București în martie, de la Electroputere VFU Pașcani – Club Feroviar

Primul tramvai nou ar putea sosi în București în martie, de la Electroputere VFU Pașcani – Club Feroviar.Tehnologia tramvaiului produs la Pașcani este realizată de o companie americană și va avea un tip de instalație de climatizare care se regăsește și pe stația spațială. 

La finele lunii iulie 2020, Asocierea Electroputere VFU Pașcani – Reloc Craiova a câștigat licitația organizată de STB pentru livrarea a 40 de tramvaie de 18 metri, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 60 de unități. Tehnologia tramvaiului produs la Pașcani este realizată de o companie americană, iar Electroputere VFU a investit deja în acest proiect peste 20 milioane de euro. Vehiculul va fi dotat cu ultima tehnologie de detectare a obstacolelor, astfel încât tramvaiul să poată frâna în siguranță în caz de intrare a unui pieton sau a unei mașini în perimetrul de siguranță.

Tramvaiul va fi dotat cu camere de supraveghere video care vor putea număra pasageri și va avea avea instalația de climatizare asistată cu ozonificare, ce va putea să elimine virușii și bacteriile, protejând asfel călătorii. Un tip de instalație de climatizare care se regăsește și pe stația spațială, mai scrie sursa citată.

Contractele pentru livrarea noilor tramvaie nu au fost încă semnate, dar, conform Club Feroviar, noul edil Nicușor Dan vrea să se semneze până la finele anului în curs contractele cu Astra Vagoane Călători Arad și cu Electroputere VFU Pașcani, societăți românești care au câștigat licitațiile organizate de Primăria Municipiului București, respectiv Societatea de Transport București. ECONOMICA.NET a transmis săptămâna trecută o solicitare către Primăria Municipiului București cu privire la întârzierile în semnarea contractelor pentru tramvaie noi în Capitală.

  

În ianuarie 2019, Asocierea Electroputere VFU Pascani – Astra Vagoane Calatori Arad a finalizat livrarea celor 30 tramvaie Armonia reconstruite și modernizate, contractate cu Municipiul Timișoara, conform informațiilor de pe site-ul companiei din Pașcani.

economica.net

Related posts

Ministrul Muncii: Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi aceeași, 65 de ani

Redacția

82% din europeni se simt amenințați de sărăcie. Ce cer românii Parlamentului European

Redacția

Rabla electrocasnice 2020: câți bani poți primi și ce aparate se încadrează

Redacția
Încarcă...