RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Primii pași spre înființarea la Pașcani a Centrului de Excelență în Rugby. Federația a transmis documentele

Federația Română de Rugby a transmis Primăriei Municipiului Pașcani o serie de documente privind înființarea unui Centru de Excelență în acest sport în municiul nostru. 

Mai exact, scopul acestui demers este acela de a selecta, pregăti și perfecționa elevii cu acea capacitate și înclinație către rugby-ul de înaltă performanță.

De asemenea, în paralel se urmărește pregătirea lor școlară și asigurarea unui climat educativ corespunzător. Documentația trimisă Primăriei oferă o serie de dispoziții generale, modul de organizare a acestui centru în Pașcani precum și dispoziții finale.

  

În același timp, în documentația aferentă apare și o Hotărârea privind aderarea Consiliului Municipiului Pașcani ca membru fondator la Centrul Național de Excelență, care va trebui votată și semnată de reprezentanții locali.

După cum bine știți, de ceva vreme în municipiul Pașcani se încearcă organizarea unui Centru de Excelență în Rugby pentru fete. De curând am primit un regulament de organizare și funcționare de la Federația Română de Rugby. În aceste documente ne sunt precizate dispoziții generale, organizarea acestui Centru de Excelență. de asemenea ei au făcut și un proiect privind aderarea Consiliului Municipiului Pașcani, ca membru fondator la Centrul Național de Excelență Pașcani. Mai mult decât atât, există și un regulament de ordine interioară care explică maniera în care va funcționa acest centru de Excelență. Urmează să ajungă pe masa primarului, iar mai apoi într-o ședință de Consiliu Local, cel mai probabil luna viitoare”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt a Primăriei Municipiului Pașcani.

Regulamentul de ordine interioară a acestui centru este atașat proiectului, iar acesta cuprinde componența sportivă, alimentația și suplimentele nutritive, recuperare și echipamentul.

Menționăm că de-a lungul timpului rugby-ul pășcănean  a avut rezultate remarcabile în competițiile naționale și internaționale. Proiectul va fi discutat în ședința Consiliului Local care va avea loc luna viitoare. 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Experimentul Paşcani. Cum au ajuns tinerii din judeţul Iaşi să se antreneze prin parcuri, după o decizie controversată a Guvernului: “Răspunsurile au fost ca pe timpul lui Ceauşescu”

Redacția

CSM Pașcani a invins in prima etapă a noului sezon al ligii 3 la fotbal

Marius Parteni

De ce unii sportivi de la Jocurile Olimpice au pe corp niște pete rotunde ca niște vânătai?

Redacția
Încarcă...