RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Primele efecte ale limitării numerarului: Mai multe bănci au transmis clienților că urmează creșteri de comisioane pentru operațiunile cu numerar de la ghișee / 60.000 de mici comercianți din zonele rurale, afectați

Mai multe bănci au transmis deja clienților că urmează să opereze creșteri ale comisioanelor pentru operațiunile de retragere de numerar sau depunere de numerar la ghișee, plăți inter și intra-bancare (cele făcute la ghișeu). ”Te informăm că de la 1 ianuarie 2024 comisioanele vor fi modificate pentru operațiunile de depunere de numerar la ghișee și pentru alte operațiuni”, arată mesajul unei dintre bănci.

Teanc de baniFoto: Shutterstock

Măsura vine ca urmare a intrării în vigoare a legii privind limitarea numerarului în economie, o decizie controversată asumată de Guvernul Ciolacu.

  

Măsura îi afectează pe proprietarii micilor magazine din zonele rurale, unde plățile se fac cel mai mult în numerar, iar comercianții sunt obligați să ducă seara banii la bancă. Ei vor plăti acum mai mult pentru ca banca ă le pună banii în cont, ceea ce le va afecta costurile.

„Gândiți-vă că sunt peste 60.000 de mici comercianți, foarte mulți având magazine în zone rurale, unde plățile se fac exclusiv cash. Clienții vin și plătesc cu bani gheață, unii coboară din munte să-și facă aprovizionarea. Seara, proprietarul s-ar duce la cash and carry să-și refacă stocurile, dar acum ne-a coborât plafonul.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Loto 6 din 49: Vezi numerele castigatoare de duminica

Redacția

STUDIU Sistemul osos al astronauţilor se recuperează prost după un zbor în spaţiu / Imponderabilitatea este cea mai drastică inactivitate fizică / Chiar şi cu două ore de sport pe zi, parcă ai fi stat în pat în restul de 22 de ore

Redacția

PNL vrea scutirea de impozit a pensiilor sub 3.000 de lei

Redacția
Încarcă...